דחוףףףף מוגלה בטבור של בת 10 ימים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/06/2011 | 16:02 | מאת: נילי

הי ילדתי תינוקת מקסימה לפני 10 ימים, שלשום נפל חבל הטבור ואתמול נפל גלד נוסף וראינו שמתחתיו יש מוגלה ירקרקה אנחנו לא מפסיקים לחטא באלכוהול אבל חוששים מאוד. בינתיים זה לא מאוד אדום או נפוח ולמיטב ידיעתי גם אין ריח רע. אבל מפחיד אותי מאוד מאוד זיהום פוטנציאלי שיתפתח שם. היום יום שבת ולכן הרופא גם לא מקבל. מה עושים???? האם אפשר לשים משחה אנטיביוטית על זה? מה מומלץ לעשות, לפחות עד מחר???? תודה מראש

נילי שבוע טוב, עד לנפילת הטבור ועד ליבוש הגדם באופן מוחלט יתכן הפרשה צהובה/ירוקה בתוך הטבור -לעיתים אף מלווה במעט דימום או קרישי דם. יש להמשיךלחטא את המקום באלוכוהול 70 % או אלקוסידין עד שכבר לא רואים שום הפרשה (לפעמים רואים את ההפרשה ככתם קטן בקידמת החיתול).בד"כ זיהום מקומי מלווה בריח רע נלווה- קשה מאד לפספס את הריח-כך שאם אין ריח רע יתכן מאד שאין זיהום מקומי-וההפרשה היא נורמלית.לא ממליצה לשים משחה אנטיביוטית ללא הנחייה רפואית בתינוק בגיל זה. אפשר לחכות עד מחר,להמשיך עם החיטוי המקומי - ובמידה ואין שיפור לפנות לרופא המטפל .

מנהל פורום טיפת חלב