גזים וקמון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/10/2011 | 15:29 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב ביתי בת חמישה וחצי שבועות נולדה 3 שבועות לפני הזמן סובלת מגזים המתבטאים בהתכווצויות קשות של הגוף ובכי רצוף סבתא שלי הכינה לי תמצית של קמון רבע כפית על חצי כוס מים מורתחים ונתנו לה 20 מל מהתמצית של זה נראה שזה עוזר לה ועושה לה יציאות רכות היא הרבה יותר רגועה במשך כיומיים שלושה אחרי שנותנים לה נתתי לה כבר פעמיים האם את מכירה את שיטה זו האם מומלץ תודה

אמא מודאגת שלום, אכן גזים אצל תינוק קטן - כואב לנו בדיוק כמו שכואב לתינוקות - וזה הופך אותנו לממש חסרי אונים - כי אין "תרופה" שאפשר לתת כדי שזה יעבור - צריך רק סבלנות - בד"כ זה חולף מאליו סביב גיל 3 חודשים. אבל ניתן לתת דברים שיקלו על הכאבים והעויתות - ו"תמצית כמון" זה בהחלט אחד הדברים - בייחוד שכבר ראית שזה מקל עליה. עוד תכשירים שניתן לתת להקלה - תמצית שומר(אפשר תה שומר ללא קפאין - פשוט לעשות כמו תה- ללא תוספת סוכר - ולתת כמה טיפות לפני כל ההאכלה). ישנם גם תכשירים בשוק שניתן לקנות - גרייפווטר או גליקול או סימיקול - חשוב בכל התכשירים הללו לתת לפי הוראות היצרן.- וכמובן לזכור - הם לא פותרים את הבעיה - הם רק מקלים קצת(אבל גם קצת לתינוקת שסובלת - זה כדאי).במידה ואת רואה שחוסר השקט ממשיך - וזה מעבר לכמה שעות ביום - כדאי לפנות לרופא המטפל - לשם בירור. שיהיה חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב