חיסון אדמת בזמן היריון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/03/2014 | 18:20 | מאת: AV

שלום רב, אני עשיתי חיסון נגד אדמת לפני כשבועיים, מבדיקת היריון שעשיתי היום עלה שאני בהיריון שבוע רביעי לערך. כלומר, בזמן שעשיתי את החיסון הייתי כבר בהריון. אני מאוד לחוצה שכן ידוע לי שאסור לעשות את החיסון בזמן היריון... מה עליי לעשות בשלב זה? האם יש סכנה שהעובר נדבק ? האם יהיה עליי לעבור הפלה?? תודה מראש על המענה.

מזל טוב ושיהיה בשעה טובה!כדי להרגיע אותך אני אצטט מתדריך החיסונים של משרד הבריאות:"תרכיב MMR לא יינתן לאישה בהריון,יחד עם זאת אין צורך להזהיר את האישה להימנע מהריון לאחר קבלת התרכיב. אם במקרה התרכיב ניתן לאישה בהיותה בהריון, אין הצדקה לשקול הפסקת הריון, כי אין ראיות לגרימת נזק לעובר על ידי התרכיב" - ובמילים אחרות - הסיבה לאי מתן החיסון לנשים בהריון זה כי לא מומלץ לתת חיסונים לאישה בהריון אם זה לא הכרחי ולכן גם חיסון MMR נכלל בתוך כלל זה. מעבר לכך החיסון הוא לא טרטוגני - כלומר הוא לא עובר לעובר - על כן אם בכל זאת ניתן בהריון - אין צורך לחשוש.

מנהל פורום טיפת חלב