דלקת בשד ובמקביל ייבוש

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/03/2014 | 16:44 | מאת: אורית

שלום רב. יש לי דלקת חריפה בשד וקבלתי אנטיביוטיקה. ברצוני לדעת האם ניתן להניק מהשד הדלקתי והאם ניתן ליטול כדורים לייבוש החלב במקביל? בברכה, אורית

אורית שלום, בדרך כלל אין בעיה להניק מהשד המודלק - ואם את לא מניקה משד זה מומלץ מאד לשאוב חלב (שניתן לתת לתינוק) - כי רק בהוצאת חלב - את תמנעי היווצרות של אבצס. לגבי הפסקת הנקה - הכדורים לייבוש החלב בד"כ מתאימים רק אם לא הנקת מלכתחילה - כי הם מונעים יצירה של הורמון החלב - הפרולקטין. אך אם כבר הנקת - אז כבר ההורמון פעיל - ולכן הדרך לייבש חלב הוא על ידי הפסקה הדרגתית יותר של ההנקה. בכל מקרה, אני ממליצה לטפל קודם בדלקת -וזה רק על ידי הנקה/שאיבת חלב כדי שלא ייוצר אבצס ורק אחרי סיום הדלקת להתייעץ בקשר לסיום ההנקה. כדאי להפנות שאלה זו גם לפורום ייעוץ הנקה שבאתר זה.

מנהל פורום טיפת חלב