רנה היקרה אני זקוקה לך בדחיפות!

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/02/2014 | 13:20 | מאת: בתיה אפללו

היי, כתבתי לך בעבר על ביתי שמגיל חודשיים וחצי מסרבת לאכול ובגיל 4 וחצי חודשים הופננו למרפאת אכילה בשניידר ששם ביקשו מאיתנו לתת לה אוכל כל 4 שעות ולאפשר לה לווסת את הכמות בלי להכריח אותה וכן לא לתת לה אוכל מתוך שינה. כיון שלא חל שינוי לאחר מס' ימים התייעצתי איתך ואת אמרת להיות עקבית. אכן שמרתי על הפרשים של 4 שעות בין ארוחה לארוחה בלי לתת כלום בזמן זה ושעתיים לפני ארוחה גם לא נתתי מים. הילדה עדיין הייתה מסרבת לאכול ואחרי כפית מחית פירות או מעדן גמדים, מרק וכו' סרבה להמשיך. רק אם הייתי נותנת לה חפץ להתעסק בו הייתה ממשיכה לפתוח את הפה לעוד 2,3 כפיות בלבד ולאחר מכן סוגרת את השפתיים חזק ומנסה להוריד את הראש למטה (יושבת על כסא אוכל עם מגש) על מנת להחביא את הפה. כמה שהתעקשתי היא תמיד ניצחה. בשלושת הימים האחרונים חלה הדרדרות רצינית. היא לא רוצה לאכול בכלל בכלל, גם לא כפית ולא שתיים ולא משנה אם זה לחם, גרבר, מרק, אבוקדו, חביתה, דייסה בכפית כלום כלום, ואין מה לדבר על בקבוק מטרנה ברגע שהיא רואה אותו היא פשוט מתנגדת בתוקף עד כדי בכי קורע לב והסטת הראש לצדדים. בשלושת הימים האחרונים חוץ משתיית מים לא מכניסה כלום לפה! בנוסף לכך היא גם לא רגועה, בוכה בכי כמו יללה כאילו משהו מציק לה . שמתי לב שיוצאת לה שן נוספת למטה באמצע ושהיא מריירת הרבה. ייתכן שהסרוב שלה מוחלט לאכילה הוא בגלל הוצאת השן? כמה זמן תינוק יכול להחזיק בל אוכל כלל ורק לשתות מים? האם עליי לקחת אותה לרופא? היא שותה מים ולכן יש טיטולים רטובים. אני מנסה למרוח לה טי גל אבל היא לא נותנת לי להתקרב לפה שלה, היא מרגיעה את עצמה עם המים והמוצץ. אני לחוצה מאוד דואגת וחרדה ולדעתי אף ירדה במשקל. למרפאת אכילה יש לנו תור ב24 לחודש אין אפשרות להקדים אותו. נראה לי שהיא אנטי אוכל ושכואבת לה הבטן מרעב אבל היא לא עושה את הקישור שאוכל יגרום לה להרגיש שובע . אני מרגישה אשמה כיון שלא הנחתי לה בזמן שכן אכלה מעט (ומבחינתי זה לא היה מספיק והתעקשתי איתה על כמה כפיות נוספות בניגוד לרצונה) היא מאוד אנרגטית ושובבה זוחלת על שש ועומדת היכן שיש אפשרות להחזיק ולהתרומם. ישנה טוב בלילה ואם מתעוררת זה בגלל שהמוצץ נפל. שכחתי לציין היום היא בת 8 חודשים. מה עושים? בבקשה עזרי לי.

בתיה שלום,אני מתנצלת שלא עניתי עד כה - עקב תקלת מחשב... בכל מקרה התאריך למעקב במרפאת הפרעות אכילה מתקרב - אז כבר מומלץ לחכות למעקב כדי לקבל המלצות מקצועיות נכונות. לעיתים פתרון הביניים הוא להציע אוכל - ולאפשר לביתך לאכול מה שהיא רוצה וכמה שהיא רוצה - במטרה לאפשר לה ליצור רעב בין הארוחות בעצמה - ואם לא אוכלת אז להניח שהיא לא רעבה - ובארוחה הבאה היא תאכל טוב יותר. אבל בכל מקרה - מומלץ לעשות הכל בתיאום עם היעוץ המקצועי של מרפאת הפרעות האכילה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב