שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/01/2014 | 20:46 | מאת: שני

הי איזה תפריט את ממליצה לילד בן שנה וחודשים ,אנא פרטי? ומהי כמות הבשר והירקות היומית המומלצת בגיל זה ? תודה שני

שני שלום, להלן תפריט מוצעת לפעוט מגיל שנה: בוקר - הנקה/תמ"ל/דייסה מועשרת בברזל/חצי כוס דגני בוקר לא ממותקים עם חלב 3%. ארוחת ביניים - 1/2-1 יחידה פרי העונה/הנקה/תמ"ל/דייסה מועשרת בברזל/חצי פרוסת לחם עם מריחה של גבינה/חומוס/גבינה צהובה ארוחת צהריים - קציצת בשר עוף,/הודו/בקר מבושלת ברוטב או כדורי בשר או 1 יחידת שוק של עוף (כמות הבשר/עוף = 50 גרם). 2-3 כפות אורז מבושל/פירה בטטה/פתיתים/קוסקוס/בורגול/קינואה. 1/2-1 כוס ירקות חיים/מבושלים/מאודים:שעועית צהובה/ברוקולי/כרובית/סלק. ארוחת מנחה - גביע(120-150 מל) יוגורט או לבן או פרוסת לחם עם גבינה וירק חי חתוך. ארוחת ערב - חביתה או ביצה קשה/חביתת ירק/ממרח חומוס/גבינה לבנה/גבינת קוטג'/ זיתים בלי גרעינים -חתוכים לאורך ולרוחב, כפית אבודקו/ כפית טחינה/ טונה. פרוסת לחם/ירק חי חתוך/סלט: עגבניות /מלפפון/פלפל. לפני השינה - הנקה /תמ"ל. בכל הארוחות של המוצקים יש לודא שהפעוט מסוגל לאכול את האוכל במרקם שאת מציעה לו - על מנת למנוע סכנת חנק. בתיאבון!

01/02/2014 | 23:15 | מאת: שני

מנהל פורום טיפת חלב