חיסון שני לאבעבועות רוח לפני כיתה א?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/12/2013 | 12:33 | מאת: ירדן

מה עושים במקרה שבו יש ילד חולה באבעבועות רוח בגן, עבור ילדים שחוסנו בינקות. האם יש לחסן את שאר ילדי הגן או שהילדים מחוסנים ומספיק להמתין לחיסון השני של כיתה א? תודה רבה

ירדן שלום, יש כמה מקרים כאלה במודיעין כעת. על פי המלצת משרד הבריאות - יש לחסן רק את הילדים שלא קיבלו חיסון אבעבועות רוח בעבר (כלומר את הילדים שלא הגיעו מכל סיבה שהיא לחיסון חזרת-חצבת-אדמת- אבעבועות רוח - שניתן בגיל שנה.). ילדים שחוסנו בעברם נגד אבעבועות רוח - אין צורך להקדים את החיסון של כיתה א' אפילו שנחשפו לילדים בגן עם אבעבועות רוח .

מנהל פורום טיפת חלב