פריחה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/12/2013 | 13:10 | מאת: שושנה

שלום,לאחר 3 ימי חום גבוה 39, ביום הרביעי "רק"38. היום החמישי היום הופיעה פריחה. בלילה התינוק התגרד בחוזקה בראשו ובבוקר מתגרד בכל הגוף. הופיעה פריחה על הזרועות, בפנים ובגוף. מה זה יכול להיות? האם תינוק שלא קיבל עדיין את חיסוני גיל בן שנה (דחינו בגלל החום הזה) מחוסן נגד אדמת. בעבועות רוח? חצבת? תודה על תשובה דחופה. (בינתיים ראה אותו רופא פעמיים ושיער שזהו וירוס).

שושנה שלום וסליחה על העיכוב בתשובה. על פי התיאור של מחלת חום שמסתיים בפריחה על פני הגוף - זו אכן מתאים למחלה ויראלית - אך כמובן שנדרשת אבחנת רופא. בכל מקרה , פרט למקרה שבו מאובחן באופן ודאי אבעבועות רוח - ובמקרה הזה - בגיל שנה הוא יתחסן בחיסון חצבת -אדמת- חזרת - בכל מצב אחר - הוא זקוק לחיסון המלא של גיל שנה שזה MMRV - כלומר חיסון אדמת , חצבת, חזרת אבעבועות רוח. רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפת חלב