חוסר תיאבון אצל תינוק בן 6 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/12/2013 | 12:58 | מאת: מיטל

רנה שלום, בני בן 6 וחצי חודשים בימים האחרונים לא אוכל טוב. מוצקים (שעד כה אהב מאוד לאכול) מסרב לאכול וגם בקבוק בקושי אוכל ואם מסכים לאכול אז אוכל חצי מהכמות הרגילה.גובה:71 משקל: 8.660. האם מדובר בשיניים? ומה ניתן לעשות?

מיטל, שינוי בדפוסי באכילה בגיל 6 חודשים מאד אופייני לתקופה של בקיעת שיניים, אבל כל שינוי בתיאבון שנמשך יותר מיומיים מצדיק בירור אצל רופא הילדים המטפל . לכן אני ממליצה קודם לפנות לבירור רופא הילדים. אם אכן לא נמצאת סיבה אחרת לירידה בתיאבון , אז רק צריך להמשיך להציע לו את האוכל והמתוק יחליט כמה הוא יאכל . בד"כ אחרי בקיעת השיניים התיאבון גם למוצקים חוזר . אם יש ירידה בכמות החיתולים הרטובים - כלומר הוא כל כך יורד בכמות הבקבוקים שהוא בסכנת התייבשות - גם זה מצדיק פניה לרופא.

מנהל פורום טיפת חלב