דרישות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/11/2013 | 09:12 | מאת: שמחה

שלום. התינוק כמעט בן שנה והוא כבר למד ומתחיל לדרוש בכוח. שמנו לב שלפעמים כשהוא קצר רוח לקבל משהו, למשל לצאת מהלול, הוא מתרגז ומנסה לקבל בכוח מה שלא נותנים לו בצורה רגילה. הרוגז שלו מתבטא בצעקות ובניעור הלול. ולפעמים מיד בבכי קורע לב. בשניה אחת הוא בוכה כאילו עשו לו משהו נורא. אנחנו מהססים לגבי השיטה הטובה איך להפסיק זאת לפני שהשיטה של הילד תתפתח לשיטה. אני משתיקה אותו במילים תפסיק לא! ובעלי מתעלם ממנו. לדעת בעלי אם לא מגיבים הילד יראה שאין לרוגז שלו לדרישות בכוח שום תועלת והוא יפסיק עם זה. לדעתי, צריך הבהיר לילד שזו אינה השיטה המקובלת ושבכוח לא יענה. מה דעתכם? הדחף הראשוני הוא לקחת אותו מיד על הידיים שלא יבכה או שלא יצרח. אך ההשלכות לגבי החינוך שלו עוצרות אותנו

שמחה שלום, למעשה שתי השיטות שלכם הן שיטות נכונות. שיטה אחת - התעלמות מהתנהגות לא מקובלת - יש לזכור בהפעלת שיטה זו שצריכה תמיד לבוא גם עם עידוד התנהגות מקובלת . כך התינוק ילמד שבהתנהגות שמקובלת עליכם הוא יקבל תשומת לב , ואילו הוא מתנהג בצורה שאינה מקובלת עליכם - הוא יזכה להתעלמות. פעוטים תמיד יעדיפו לקבל את תשומת לב ההורה ולא את ההתעלמות שלו. גם השיטה שאת מצודדת בו - שהיא שיטה חינוכית יותר - להראות לפעוט מה מצופה ממנו, להגיד לו מה אנחנו מבקשים שיעשה או שלא יעשה - וגם כאן תוך כדי עידוד כל פעולה חיובית שהוא עושה.למשל - אם הוא צועק ומנער את הלול - ניתן לגשת אליו ולהגיד לו שאת לא מרשה לצעוק. את יכולה ללטף אותו כדי להרגיע אותו. וכשהוא נרגע - את יכולה להגיד לו "ככה הרבה יותר נעים - אתה רוצה שאוציא אותך מהלול?". כל אינטראקציה כזאת מלמדת אותו גבולות , ופעוטים זקוקים לגבולות בכל התנהלות במהלך היום. תינוקות מבטאים תיסכול על ידי בכי וצרחות - ואם נתגמל כל בכי כזה בלקיחה בידיים הוא יבין שכל פעם שהוא רוצה להיות על הידיים הוא צריך לבכות ולצרוח. והטונים רק יעלו ויעלו. בכך שאת תהיי עקבית בהתנהלות שלך מולו - הוא גם יבין מה הם הכללים שאת מציבה לו - ובמרוצת הזמן הבכי והצרחות דוקא יתמעטו. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב