גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/11/2013 | 10:32 | מאת: נאוה

יש לי תאומים בני שנתיים ושמונה חודשים (בן ובת). הם הראו סימנים של מוענות לגמילה כבר זמן מה (כמה חודשים טובים) ולפני כשבועיים הורדתי להם סופית את החיתולים. הבן שלי נגמל באותו היום והוא עושה פיפי וקקי בסיר ורק כשהוא ישן אני שמה לו חיתול. הבת שלי, שהיה נראה שהיא הרבה יותר מוכנה ממנו (היא היתה הראשונה שעשתה פיפי בסיר ואפילו עשתה פעם אחת קקי בסיר) מתקשה בגמילה. צריך להתחנן שתעשה פיפי בסיר (לא בורח לה, היא פשוט מתאפקת עד שהיא כבר ממש חייבת)וקקי היא לא מוכנה לעשות בכלל. היא מתאפקת ועושה רק בלילה כשיש לה חיתול. איך ניתן לעזור לה להגמל ?

נאוה שלום, גמילה מחיתולים הינו תהליך הדרגתי שתלויה בראש ובראשונה במוכנות הפעוט לעבור אותה - הפעוט למעשה לוקח אחריות על הגמילה, וכך היה עם בנך התאום - ברגע שהוא היה מוכן לקחת אחריות על כך - הוא נגמל במהירות. נכון שביתך הראתה את הסימנים הראשונים למוכנות לגמילה עוד לפניו - אבל כעת היא מראה סימנים כי אינה מוכנה ללכת עם זה עד הסוף - ולכן זה בסדר להחזיר לה את החיתול. אפשר לנסות שוב לשים לה תחתונים בעוד שבועיים ולראות אם היא "זורמת" עם זה - וכמובן גם בשבועיים הקרובים אם היא מבקשת לעשות בסיר - יש להושיבה בסיר - גם אם לא יהיה תוצרת. חשוב לשבח אותה על כל הצלחה!!(ולהמשיך לשבח גם את התאום שכבר נגמל).בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב