בקבוק בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/11/2013 | 22:09 | מאת: מרי

שלום! בני בן 9.5 חודשים מגיל 3 חודשים ישן לילה שלם (מ 11 עד 6 בבוקר)עד שבוע אחרון .הוא מתעורר מספר פעמיים בלילה עד שלא נותנת לו בקבוק כי בלי זה לא נרדם מסיים 180 מ"ל.בטיפת חלב נאמר שאנחנו כבר לא צריכים לתת לו בקבוק ב 7 בערב אלא רק מוצקים(שנראה לי זה לא מספיק)וארוחה אחרונה ב 9 בערב....אבל הוא מתעורר!האם מתעורר מרעב?אם נותנת לו מוצץ או מים זה לא עוזר רק בקבוק.איך אפשר לגמול מארוחות בלילה?האם לכולם תינוקות קמים בלילה? תודה

מרי שלום, בגיל 9.5 חודשים מספר השעות שינה המומלץ לתינוק הינו כ11 שעות ולכן מספר השעות שינה של תינוקך אינו מספיק לו - סה"כ 7 שעות. חוסר בשעות שינה יכול להשפיע על איכות השינה - תינוקות שלא ישנים מספיק נוטים להתעורר יותר פעמים במהלך הלילה - כיון שעייפות גוררת עייפות ושינה מעודדת שינה. לכן , כפי שאמרו בטיפת חלב - מומלץ שתינוקך יאכל "ארוחת ערב משפחתית" יחד עם המשפחה - למשל - אבוקדו, טונה, מקושקשת(כמובן בהתאם ליכולת שלו לאכול מוצקים), כל זה סביב 18 בערב, ואז אחרי אמבטיה, פיז'מה, סיפור - כן מומלץ להשלים עם בקבוק (יתכן ולא יאכל את כל ה180 מ"ל אבל אין ספק שיש להציע לו), ולפני שהוא נרדם יש להשכיבו לישון (סביב 19:30-20:00 לכל המאוחר). אחרי ארוחת ערב + סיום של תמ"ל סביר כי לא יהיה רעב במהלך הלילה - ואז אם יתעורר (ויש כבר סיכוי שהוא יתעורר פחות כי הוא ירדם מוקדם יותר ולא כשהוא ממש עייף מדיי), ניתן להיכנס לחדרו , להשכיבו, ללטף אותו ולהגיד ש'ש'ש - אך לא להציע לו בקבוק. חשוב להיות מאד עקבית במהלך - וכך הוא ילמד להרדים את עצמו באופן עצמי - ללא צורך בבקבוק של אוכל כדי להירדם באמצע הלילה.

מנהל פורום טיפת חלב