תינוק מוציא לשון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/10/2013 | 14:16 | מאת: דנה

התינוק שלי כמעט בן חודשים מוציא לשון כל הזמן. זה קורה לפני או אחרי אוכל או תוך כדי משחק וכו''. האם נורמלי? על מה זה יכול להעיד?

דנה שלום, בגיל זה הוצאת לשון במהלך היום בד"כ לא מעיד על בעיה. שירבוב תמידי של הלשון בחוץ יכול להעיד על בעיה בבלוטת התריס - אבל תיפקודי בלוטת התריס זו אחת מבדיקות הסקר שכל תינוק נבדק עם לידתו - ולכן אין סיבה לחשוש מבעיה בתיפקודי בלוטת התריס. אפשרות נוספת היא חולשה של שרירי חלל הפה , לעיתים זה מלווה גם בחולשה של חגורת הכתפיים - אך אם תינוקך יונק/אוכל ועולה במשקל, ומצליח להעביר את ראשו מצד לצד כשהוא שוכב על הבטן - סביר כי אין חולשה מיוחדת של שרירי חגורת הכתפיים. בד"כ מצב של שירבוב הלשון החוצה עובר במרוצת החודשים הראשונים.

מנהל פורום טיפת חלב