שאלה דחופפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/08/2013 | 23:40 | מאת: דנה

שלום,הבייבי שלי בן שנה ו5 עשה את כול החיסונים עד עכשיו.. לפני חודשיים עברנו לאשדוד השאלב אם צריך ללכת להתחסן? או שמאוחר מידי.. יש לציין שהוא לא בגן עדיין ועוד שאלה אני לא יודעת אם זה קשור לפה איך עוברים טיפת חלב או שכדאי להשאיר איפו שהינו? אנחנו עברנו מתל אביב לאשדוד תודה וסליחה על אורך

דנה שלום, עד כה מבצע חיסוני הפוליו היה בקו הדרומי מקרית גת ודרומה - ולכן למיטב ידיעתי אשדוד עוד לא התחילו במבצע - והם יתחילו בחיסוני פוליו רק ביום ראשון הבא 18.8. אני מציעה להתקשר לקו החם של משרד הבריאות *5400 - לשאול כיצד להתנהג בשבוע הבא - כאשר תיק טיפת חלב של הבייבי נמצא בתחנה בתל אביב אך אתם גרים באשדוד. העברת תיק מתחנה לתחנה לוקחת בד"כ כ3 שבועות ולכן יתכן ותהיה הוראה של משרד הבריאות לקבל אתכם בתחנה באשדוד לצורך חיסון הפוליו בלבד - ואח"כ תתחילו בפרוצדורה של העברת התיק. בגיל שנה וחצי הבייבי זקוק לביקור השגרתי הבא בטיפת חלב (הביקור האחרון היה בגיל שנה). ביקור גיל שנה וחצי כולל חיסון צהבת A, בדיקת גדילה והתפתחות של אחות ובדיקת התפתחות של רופא התחנה. אני כן ממליצה להעביר את התיק - חבל שכל פעם שתצטרכו טיפת חלב תצטרכו לנסוע...העברת התיק בד"כ כרוכה בהגעה לתחנה הקרובה למקום מגוריכם באשדוד, חתימה על טופס אישור ויתור סודיות (לא בכל תחנה עושים זאת), והתחנה באשדוד תעביר את הטופס לתחנה בתל אביב עם בקשה להעביר אליהם את התיק - דבר שלוקח כ3 שבועות.... בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב