שלום

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

31/07/2013 | 18:40 | מאת: אנג'לה עמר

שלום בני בן ארבעה חודשים עוד שבוע ובשבועיים האחרונים עושה ממש בעיות עם האוכל. הוא נולד בשבוע 38.5 לידה רגילה במשקל 3.850 ומאז הוא עולה במשקל אבל לא הרבה הוא שוקל כיום 5800. אני מאכילה אותו מטרנה כל 3 -4 שעות 120 והוא אוכל בקושי 30cc. אני ממש מודאגת זה נראה כאילו הוא לא רעב ואם אני לא אתן לו הוא לא ירצה לאכול בכלל. אני אובדת עצות אולי כדי לקחת אותו לרופא? יש לציין שהוא מחייך מלא,מברבר המון ואפילו עושה קקי! אז לא מבינה למה הוא לא רוצה לאכול!! אשמח לעצה.

אנג'לה שלום, כל שינוי בתיאבון של תינוק קטן מצדיק בירור רפואי ולכן אני בהחלט ממליצה לפנות לרופא הילדים המטפל לבדיקה. יש כמה סיבות לירידה בתיאבון (מעבר לסיבות רפואיות כגון מחלות ) - למשל בקיעת שיניים, או ירידה ברמת הברזל. גם אי סבילות למזון - גם אם עד כה הוא קיבל את המטרנה ולא הראה סימנים לאלרגיה - עדיין יתכן כי הדחייה שלו את המטרנה כעת זה סימן לאלרגיה למטרנה - וגם במקרה זה - דיון עם הרופא המטפל בקשר לאפשרויות הוא חשוב. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב