מזון מוצק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

31/07/2013 | 15:02 | מאת: מריה

שלום! תינוק שלי בן חצי שנה היתחלנו עם מזון מוצק.אוכל מעט מאוד ואם אוכל 100 מל"ג פרות בעוד שעה רוצה לאכול אחר כך נותנת לו עוד פעם פרות(רסק)ו בעוד חצי שעה עוד פעם רעב...(אוכל כל פעם כמה כפיות) בצהריים מגישה לו מרק ירקות עם בשר אוכל קצת ואז לא מצליח להרדם עד שאני לא נותנת לו בקבוק.מה עלי לעשות? פשוט מזה שהוא רעב אז הוא עצבני...האם להמשיך לתת לו אוכל מוצק או קצת לשלב עם בקבוק? תודה

מריה שלום,החשיפה למזון מוצק היא הדרגתית וכל תינוק לומד לאכול מוצקים בקצב שלו - ולמעשה הקצב תלוי בו. בגיל חצי שנה ניתן עדיין לצפות שרוב התזונה של התינוק יהיה תמ"ל או הנקה, ולמרות זאת חשוב לחשוף את התינוק מגיל 6 חודשים למזונות משלימים. כלומר, את מציעה לתינוק את המרק או הפירות - הוא יחליט כמה מזה הוא רוצה - והוא יכול להסתפק רק בכפית אחת או שתיים - ואח"כ אם הוא מראה סימנים שהוא עוד רעב - משלימים לו עם בקבוק. לא צריך לדאוג שהוא לא גומר את כל המנה - (מנה שווה לכוס של מרק או כוס של פירות כלומר 150-200 מ"ל) - כי תמיד אפשר להשלים את הארוחה עם חלב על פי דרישת התינוק. במרוצת החודשים הקרובים הוא יאכל יותר ממזונות משלימים ולא תיאלצי להמשיך ולהשלים לו את הארוחה עם חלב. ובינתיים - שיהיה בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב