התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/07/2013 | 22:16 | מאת: yasmin

רנה שלום לך. בתי בת 10 חודשים. היא כבר זוכלת מזמן, אבל על 4 היתחילה רק עכשו. גם בימים אחרונים היא מנסה להתיישב לבד וכמעט מצליחה. אם אני עוזרת לה קצת, היא יכולה לשבת לבד. לעמוד היא עדיין לא מנסה. שאלה שלי, האם כדי לקנות לה הליכון, שיעודד את העמידה והליכה? ואם כן על איזה סוג את ממליצה? תודה. יסמין

30/07/2013 | 13:23 | מאת: זוחלת

יסמין שבוע טוב! מבחינת ההתפתחות המוטורית היא בתחום הנורמה - זה מצויין שהתחילה לזחול על 6 -(זחילה על 4 זה כפות ידיים ורגליים ללא שיתוף הברכיים) ומתוך זחילה זו היא תלמד להתיישב. אם קצת גריה - שאת עושה, והרבה סבלנות והתנסות עצמית - היא תתיישב לבד אוטוטו. כאשר היא תלמד להתיישב, מתוך הישיבה היא תלמד למשוך את עצמה למעלה - לעמידה - קודם על ברכיים ואח"כ על הרגליים. לא צריך למהר - היא תגיע לזה בכוחות עצמה - בעזרת הרבה "שעות רצפה". לא מומלץ הליכון - זה מעודד את התינוק לשים את המשקל שלה בנקודות אחרות מאשר הנקודות שבהן היא צריכה לשים את המשקל שלה כאשר היא לומדת להיעמד וללכת . כאשר היא תלמד להיעמד - היא קודם תלך מסביב לרהיטים - כך שלא צריכים הליכון כדי להוביל אותה ממקום למקום. בינתיים תיהני מהתקופה - זו תקופה מקסימה בה התינוק זוחל בבית ! שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב