תזונה לקויה אצל תינוק בן10 חוד

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/07/2013 | 20:42 | מאת: לימור

רנה שלום,בני בן 10חודשים ועד לפני שבוע וחצי היה אוכל היטב מה שהיו מציעים לוב,מיום ראשון שעבר יש לו ירידה גדולה בתאבון ואף התחיל להקיא בחלק מהפעמים.סדר היום שלו הוא כזה:6:30-מתערר-הנקה, 8:30-9:00-בקבוק הנקה שאני שואבת בעבודה ובערב בבית-150מל,11:00-פירות מרוסקים בבלנדר עם טחינה או שקדיה וכף דייסה,13:30 -מרק מרוסק בבלנדר עם עוף לפעמים המטפלת נותנת לו בקבוק סי מילק שיעזור לו לישון ואחכ שהוא מתעורר נותנת לו את המרק-אני לא כל כך מתלהבת מזה,מה דעתך?, לאחר מכן או יוגורט -אם לא אוכל את הירקות מאוחר,ובסביבות השעה18:00הנקה -שבזמן האחרון הוא גם לא כל כך מתלהב מהנקה בשעה הזו ונושך לי המון פעמים את הפטמות,לאחר מכן בשבע וחצי מקלחת וסימלה של 180.בשבוע וחצי האחרונים הוא אוכל בין 60-120סימילק שזה נראה לי ממש מעט,גם ביום הוא בקושי אוכל ולפעמים גם מקיא,לקחתי אותו לרופאה וביום שישי והיא אמרה לי שזה וירוס למרות שאמרתי לה שזה נמשך כבר שבוע ,היום הייתי איתו בבית ושמתי לב שהוא בקושי אוכל ,את הפירות הוא אכל יפה אבל הקיא דיי הרבה לבסוף,ניסיתי לתת לו בצהריים חתיכות עוף עם בטטה ועגבנייה מרוסקת הוא אכל ממש מעט וגם לבסוף הקיא את זה ,אז נתתי לו 120סימלק.בלי שום קשר לזה אני מרגישה שהתזונה שלו לא תקינה בכלל ומבוססת לרוב על חלב.האם את חושבת שיש לו בעיה בגלל ההקאות?מה אפשר להציע לו במקום התזונה הנל-אני מרגישה של מטפלת הכי קל לתת לו ירקות ופירות טחונים מאשר להציע לו פירות גרוסים בפומפייה וארוחת צהריים של ממש,מה לדעתך צריך לשנות בתזונה שלו,?הרופאה שקלה אותו ביום שישי והוא שוקל8.3-עלייה של 400גרמלפני חודש וחצי,הרופאה אומרת שיכול להיות שזה בגגל הווירוס...אשמח לעצות שלך אני ממש לא יודעת מה לעשות ,תודה אמא של אריאל

לימור שלום, על פי הנתונים שכתבת יתכן ויש פה שילוב של כמה דברים - בראש ובראשונה - באמת יתכן ויש לו וירוס שגורם להקאות - ולכן אמנם הוא אוכל כי הוא רעב אך הוא מוריד כמויות בגלל הוירוס - ובמקרה שאכן זה וירוס - כשהוירוס יחלוף -התיאבון יחזור. אפשרות נוספת - בקיעת שיניים - גם זה יכול להשפיע על דפוסי האכילה של אריאל. אפשרות נוספת - זה האכלת יתר - הוא מקבל שילוב של הנקה/בקבוק/מזונות משלימים וייתכן וכמות הארוחות גדולה - ואז הוא לא מגיע מספיק רעב לארוחה הבאה, וכשהוא אוכל ממנה - הוא בסוף מרגיש צורך להקיא כי העומס על הקיבה גדול. סדר יום של תינוק בן 10 חודשים - צריך לכלול - הנקה/תמ"ל בהתעוררות בוקר. אח"כ ארוחת פירות. בצהריים ארוחה עשירה בברזל - עוף/בשר +ירקות+ פחמימות (אורז/תפוח אדמה/ קוסקוס/פסטה/קינואה וכו'). המרקם של הפירות והירקות/בשר צריך להיות מתאים ליכולת האכילה של אריאל - אם הוא כבר מסוגל לאכול אוכל גרוס/חתיכות קטנות - אז ניתן לתת לו בצורה זו, אם הוא עדיין מתקשה לאכול מוצקים ניתן להמשיך לטחון את המרק והפירות. עם סיום הארוחה ניתן להציע לו מים - כי ארוחת הבשר מצמיאה - ולאו דוקא משאירה אותו רעב לתמ"ל . כשהוא קם משנת הצהריים ניתן להציע לו יוגורט/ פרוסה עם ממרח - גבינה/חומוס/טחינה(גם בעניין הפרוסה - יש לקחת בחשבון אם הוא מסוגל לאכול אותו כמוצק. אם לא - ניתן לתת לו מנת דייסת דגנים בכפית בארוחת מנחה זו. ואז כחלק מקדים מטקס השינה - ארוחת ערב - שדומה לארוחת הערב המשפחתית - טונה, פשטידה, גבינה, עגבניה, טחינה, חביתה/מקושקשת. בסיום הארוחה - טקס שינה - אמבטיה, פיז'מה, שיר/סיפור, עימעום אורות, הנקה לפני השינה, והשכבה במיטה לישון. כדאי לבצע ספירת דם - כדי לדעת האם הירידה בתיאבון נובעת מירידה ברמת ההמוגלובין בדם - מצב שאפשר לתקן על ידי תוספת ברזל ואוכל עשיר ברזל. סופשבוע נעים !!

מנהל פורום טיפת חלב