הושבת תינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/06/2013 | 11:57 | מאת: אלי

שלום, בתי בת 11 חודשים ועדיין אינה יושבת באופן עצמאי. היא זוחלת על הגחון ולא זחילה על 6. פיזיוטרפיסטית, שראתה אותה, אמרה שיש לבתי גמישות גבוהה ומתח שרירים נמוך, מה שמעכב אותה מלשבת לבד. הפיזיוטרפיסטית הראתה מס' תרגילים לחיזוק השרירים וכן אמרה שניתן להתחיל להושיב אותה על כסא, למשל, מס' פעמים ביום. האם אכן כדאי להתחיל להושיב אותה ? הבנתי שזה עלול לפגוע בעמוד השדרה אם מושיבים תינוק לפני שמצליח לעשות זאת לבד. תודה, אלי

אלי שלום, הסיבה העיקרית להנחייה לא להושיב תינוקות לפני שהם לומדים להתיישב לבד - היא כדי לאפשר לתינוקות ללמוד בעצמם איך להתיישב. כשאנו מושיבים תינוק - אנו למעשה מפעילים את הגב שלו, ואילו כשתינוק לומד להתיישב לבד - הוא עושה זאת דרך הבטן - עולה על שש, מתנדנד, מזיז את האגן הצידה - עד שהוא מתיישב. גמישות יתר זו אחת הסיבות הנפוצות ביותר לקושי בהשגת אבני דרך התפתחותיים - כגון זחילה על 6 והתיישבות(כי בגמישות יתר התינוק מפסק את רגליו מאד - ומאד קשה להתרומם על 6 , לזחול ולהתיישב - כאשר יש פיסוק רחב בין הרגליים. )במקרה זה בד"כ הזמן עושה את שלו - והתינוק ילמד כיצד להפעיל את גופו על מנת להשיג את אבני הדרך ההתפתחותיים. לגבי הושבה - בגיל 11 חודש - מותר להושיב תינוק בכיסא אוכל לצורך אכילה - גם לפני שלמד להתיישב לבד - כל עוד הוא יציב כאשר מושיבים אותו. בצורה זו, אפשר להאכיל אותו בביטחה (כשמושיבים אותם בסל קל בגיל זה - הם נוטים להטות את הגוף שלהם קדימה ואז מאד קשה לשמור עליהם מפני סכנת התהפכות עם הסלקל). וכשהוא מסיים לאכול, מוציאים אותו מהכיסא ומורידים אותו למשטח/ריצפה. בגיל 11 חודש - תינוקות מתחילים להנות מאכילת אצבעות - דבר שגם קל יותר לביצוע כאשר הוא יושב בכיסא אוכל לעומת סל קל. שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב