ארוחות בגיל 9 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/06/2013 | 21:24 | מאת: נועה

שלום רב, כמה ארוחות פיצית בת 9 חודשים אמורה לאכול? (כולל הנקה...). שאלה נוספת, האם ניתן לעשות החלקה לשיער בתקופת ההנקה? תודה רבה!

נועה שלום, בד"כ התפריט היומית של בת 9 חודשים כוללת - הנקה בבוקר עם ההתעוררות, ארוחת פירות סביב 10, ארוחה עיקרית בצהריים - הכוללת מנת בשר, ירק, פחמימות (לדוגמא 2/3 שוק של עוף, חצי כוס אורז או פסטה או עדשים מבושלים, 2/3 כוס ירקות מבושלים/מאודים), כשהיא מתעוררת משנת אחה"צ - ארוחת ביניים שיכולה להיות יוגורט, או גבינה / או חצי פרוסת לחם עם ממרח טחינה/חומוס/אבוקדו (בתנאי שהיכולת שלה לאכול מוצקים כבר קיימת), ואז בערב לפני השינה הנקה. בכל הארוחות אפשר להשלים עם הנקה במידה ומבקשת בסיום הארוחה. בסיום ארוחת הבשר - כדאי להציע מים - כיון שזו ארוחה מצמיאה ובד"כ תינוקות מחפשים לשתות אחרי הארוחה הזו. הכמות של הפירות או המרק ירקות עם עוף שאמורה להחליף ארוחה של הנקה זו כוס - כלומר בין 150-200 מ"ל והפיצית תקבע כמה היא רוצה לאכול - אם זה 2 כפיות או כל הכוס - ובהתאם משלימים עם הנקה בעת הצורך ולפי דרישתה. לגבי החלקת שיער בתקופת ההנקה - אינני בקיאה בחומרים הנדרשים לשים על השיער על מנת להחליק אותו - כך שאפשר לבדוק בהוראות היצרן כשאת אצל הספר. באופן כללי לא נראה שיש בעיה עם זה - אבל תמיד כדאי לשאול את בעל המקצוע...

מנהל פורום טיפת חלב