לול לתינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/05/2013 | 15:57 | מאת: YASMIN

שלום לרנה מדהימה (-: המתוקה שלי מחר בת 8 חודשים. היא כבר מזמן יודעת להסתובב מהגב לבטן ל 2 צדדים ועושה את זה ממש טוב.משחקת בשכיבה על הבטו ומרימה ראש גבוה, ומנסה לזכול.... בינתיים לא כל כך יוצא לה אבל היא מנסה. אני שמה צעצוע בערך 20 סמ' לפניה והיא מסתובבת מהגב לבטן והפוך ומנסה לזכול עד שלא תופסת אותה. מה דעתך עם אני אקנה לה לול זה יכול לעזור להתפתחות שלה ולנוחות שלי או שזה קניה מיותרת? אין לי שטיחים בבית ובכלל זה היא משחקת במיטת תינוק שלה.קניתי לה 2 מזרוני יוגה והיא ממש לא אוהבת לשכב ולשחק עלהם.האם זה תקין שבגיל 8 חודשים היא עוד לא יושבת לבד? אשמח לשמוע דעתך. יסמים

יסמין שלום, איזו התקדמות התפתחותית נפלאה! תינוקות לומדים להתיישב סביב גיל 9 חודשים - ולכן היא בהחלט עוד בתחום הנורמה לגילה מבחינה התפתחותית. בד"כ התינוקות לומדים להתיישב אחרי שהם לומדים לזחול על 6 - כי אז הם מסובבים את האגן, ומגיעים למצב ישיבה. כיון שהיא עדיין לא הגיעה לזחילה על 6 , ועדיין מתחילה להתארגן לקראת זחילת גחון - הגיוני מאד שעדיין לא למדה להתיישב. היא בכיוון הנכון מבחינה התפתחותית!לגבי לול - למעשה היתרון היחידי של לול - זה מקום לשים אותה כדי לשמור על הבטיחות שלה כשאת לא יכולה להשגיח עליה (לפעמים זה המקום היחידי שאפשר לשים אותה כשאת הולכת לשירותים...). אבל מעבר לכך - אין סיבה התפתחותית ללול - תינוקות זקוקים למרחב על מנת לחקור את הסביבה, להניע את גופם ולהתקדם ברכישת אבני דרך התפתחותיים. בגיל 8 חודשים המקום הטוב ביותר לשים אותם כדי לקדם אותם התפתחותית - זה על הרצפה - עכשיו אנו כבר בתקופה חמה - ועל הרצפה יש למתוקה את היכולת להרגיש את עצמה במרחב - מצב שיעזור לה להתקדם. במקרה שאת מתקשה לשים אותה על הרצפה - אפשר להניח אותה על מזרון פעילות (אני מניחה שזה מה שאת מתכוונת מזרון יוגה). יש לקחת בחשבון שמהר מאד היא תרד מהמזרון ישר לרצפה... סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב