רגישות לחלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/05/2013 | 13:40 | מאת: סמדר

שלום רנה, בני בן 11 חודשים ,השבוע לאחר בדיקות דם וצואה התגלה שיש לו רגישות לחלב, כתוצאה מכן הברזל שלו נמוך מאוד (18 ) תוכלי להמליץ לי על תפריט מסודר ללא מוצרי חלב? תודה רבה

סמדר שלום, אני מניחה כי המתוק כבר מסוגל לאכול אוכל מוצק ולא רק מרוסק ולכן אפשר לתת לו מאכלים מתוך תפריט המשפחה. חשוב שבתפריט יהיו מאכלים עם סידן וברזל. אני מניחה כי הוא כעת ניזון מתמ"ל ללא חלבון חלב (עקב הרגישות שלו) - וזה יכול להיות נוטרמיגן או תמ"ל על בסיס סויה (בהנחה שלסויה הוא אינו רגיש).לכן קימה בבוקר - תמ"ל , אח"כ ארוחת ביניים -פירות - כולל אבוקדו, שקדיה, טחינה. אח"כ ארוחת צהריים - מנת בשר (כ50 גרם בשר , או כ2/3 שוק של עוף,או קציצת הודו), 2 כפות אורז מבושל או בורגול או קינואה, 1/2-1כוס ירקות מבושלים - שיכולים לכלול אפונה, ברוקולי, גזר, קישוא, בטטה, תפו"א. אחרי הקימה משנת הצהריים - ארוחת מנחה - אפשר להציע מעדן סויה(שוב בהנחה שאינו רגיש לסויה), או מנת דייסה בכפית, או כריך עם חומוס, או טחינה או שקדיה. בערב - ארוחת ערב יחד עם המשפחה - פשטידה, חביתה/מקושקשת, טונה, עגבניות חתוכות קטן. ולקראת השינה בקבוק של תמ"ל (על פי מה שהוא מקבל כרגיש לחלב). אני מקווה שזה יעשה לך קצת סדר בתפריט שלו. בתיאבון!(אני מניחה כי בהמלצת הרופא המטפל הוא מקבל תוספת של ברזל עקב החוסר ברזת שהתגלה בבדיקות הדם - מאד חשוב לתת את הברזל - כדי להשלים לו את החוסר - ברזל נספג טוב יותר עם ויטמין C - ולכן מומלץ לתת את הברזל בסמוך לארוחת הפירות שבד"כ עשירה בויטמין C.)

מנהל פורום טיפת חלב