התייעצות בן שבעה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/05/2013 | 20:06 | מאת: גלי

שלום בני בן שבעה חודשים יש לי איתו קושי מסוים באוכל הוא חייב שיהיה הפרש של 4 שעות בין ארוחה לארוחה אחרת ממש לא רעב אני נותנת לו ב6:00 בקבוק עם מטרנה ודייסה אחר כך בסביבות 10:00 פירות מעורבבים עם טחינה גולמית / שקדיה / שמנת חמוצה 180 ב13:00 - 13:30 ארוחת צהריים מרק עוף/ קציצות עם תוספות/ פעם בשבוע אני נותנת לו ביצה מקושקשת מעורבבת עם אטריות גבינה ואבוקדו. 180 - 200 בסביבות 16:00 אני רוצה לתת בקבוק נוסף והוא ממש מסרב ואני צריכה להאבק בו ב19:30 הוא אוכל בקבוק אחרון והולך לישון הוא לא קם לאכול בלילה... מה לעשות עם הארוחה של 16:00 אני מפחדת שהוא יתחיל לרדת במשקל תודה

01/05/2013 | 20:10 | מאת: גלי

אני רק אפרט שבצהריים אוכל מאד יפה עוף (רגל) וחצי שלוש קציצות הודו / בשר ביצה שלמה מאד אוהב

02/05/2013 | 13:10 | מאת: :)

02/05/2013 | 19:01 | מאת: גלי

גלי שלום, על פי התפריט שאת מתארת - בנך אוכל תפריט מגוון ומאוזן - וזה נהדר !!!לגבי ארוחת :16 - לא מומלץ להכריח תינוק לאכול אם הוא לא רעב - בצורה כזאת אנו מקלקלים לו את אלמנט השובע - וזה גורם לבעיות השמנה בגיל המבוגר(למעשה אנו למדנו בינקות שגם אם אנחנו שבעים כנראה אנו לא שבעים ואז מתחילות בעיות השמנה).אפשר לנסות להציע לו כארוחת מנחה ב16:00- או יוגורט, או כמה כפיות דייסה בכפית . אני מניחה שכעת הוא עדיין ישן שנת אחה"צ קצרה לפני שנת הלילה - אך סביב גיל 8 חודשים התינוקות מוותרים על שנת האחה"צ ואז הם עייפים כבר בשעות הערב המוקדמות יותר - כך שההשכבה לשנת הלילה תהיה לפני 19:30 - ואז למעשה יש סיכוי שארוחת המנחה תגלוש ותיהפך להיות ארוחת ערב, ובקבוק אחרון לפני השינה. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב