תזונת תינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/04/2013 | 16:07 | מאת: שרית

שלום, אפשר בבקשה לקבל המלצה לתפריט יומי לתינוק בן 7 חודשים? כיום הוא אוכל: 4 ארוחות של 180cc של סימילאק וארוחה אחת של מרק ירקות/מרק ירקות עם בשר.

שרית שלום,סדר היום לגילאי 6-8 חודשים מורכב ממספר ארוחות קטנות - 5-7 - הכוללות לפחות 3-4 ארוחות של תמ"ל /הנקה , אפשרות לארוחת ביניים של פירות או ירקות ולפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר בברזל. לכן ההצעה לסדר היום תיראה כך -בוקר 180 תמ"ל ארוחת ביניים - תמ"ל 180 מ"ל או ארוחת פירות . על פי מה שכתבת - עדיין אין לתינוקי שלכם ארוחה כזאת - אז בהחלט אפשר להתחיל להציע לו פירות - מתחילים מפרי בודד - לדוגמא תפוח, אחרי יומיים אפשר להוסיף עוד פרי - למשל בננה, אחרי יומיים עוד פרי - לדוגמא אבוקדו, עוד יומיים - מיץ תפוזים וכו'. כך שתוך שבוע הוא אוכל כמה פירות. הכמות שתחליף ארוחה של חלב זו כוס של פירות (בין 150-200 מ"ל בדיוק כמו כמות מנת הירקות המחליפה ארוחה של חלב).במידה ועדיין אוכל רק כמויות קטנות של הפירות או המרק ירקות - יש להשלים עם תמ"ל על פי דרישת התינוק. ניתן להעשיר את הפירות עם טחינה/סילאן או שקדיה. ארוחת צהריים - 2/3 יחידה שוק של עוף או יחידה קטנה של קציצת בשר עשויה מהודו או בקר(30-50 גרם), 1-2כפות אורז מבושל או תפוח אדמה בינוני, 1/2-1/4 כוס ירק מבושל מאודה(גזר/דלעת/דלורית/קישוא/כרישה/כרובית. ) את כל זה אפשר להגיש כמרק טחון.ולהאכילו בכפית. ארוחת מנחה - 180 מ"ל תמ"ל לפני השינה - 180 מ"ל תמ"ל - עם אופציה להעשירו בדייסת דגנים. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב