כניסה לגן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/04/2013 | 13:05 | מאת: לירון

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים ומאז שנולדה היא איתי בבית, בעוד חודש אני חוזרת לעבודה ויש לי התלבטות קשה איך לחולל לה את השינוי: היא מאוד מאוד קשורה אלי ורק אלי, אפילו שהיא רואה את אימי ואחותי כל יום, ממש כל יום היא לא מוכנה לגשת אליה. האופציות הן כאלו: להכניס לגן החל מ 1/5- גן שבו היא רשומה גם לחודש ספטמבר, או להשאיר אותה אצל אימי אשר זו מטפלת בשני ילדים בביתף עד לחודש ספטמבר. אני מתלבטת כי אני לא יודעת האם נכון יהיה להרגיל אותה עכשיו לאימי ואז שוב, בעוד 4 חודשים לעשות לה את הנתק הזה ולהרגיל אותה לגן. מצד שני: אולי זה דווקא עדיף שכן הניתוק ממני יהיה הדרגתי? אנחנו מדברים על יום עבודה מלא, אשר אני אשוב אליה בשעה 16:30. אני ממש לא יודעת מה נכון עבורה אודה לעזרה וייעוץ

לירון שלום,אכן חזרה לעבודה אחרי חופשת לידה ארוכה - זה דבר קשה, מתסכל - אך יש שכר בצידה(ולא רק כספי...). מעבר לכך שלמתוקה יהיה קושי להיפרד ממך, לך הקושי גדול אף יותר להיפרד ממנה - וזה טבעי לחלוטין. חשוב שבכל החלטה שתחליטי - אם להשאיר אותה אצל הסבתא לעוד כמה חודשים או להכניס אותה לגן - תשדרי לה ביטחון - ולהגיד לה כל הזמן (גם אם למעשה כשאת אומרת לה - את גם אומרת את זה לעצמך)שאת יודעת שקשה לה להיפרד , אבל היא תהיה אצל סבתא /או אצל הגננת בגן שתשמור עליה, ותשחק איתה ויהיה לה טוב - ובסוף היום את חוזרת. השדר מלא הביטחון שאת תשדרי לה יקל עליה את המעבר מלהיות איתך במהלך כל היום אל להיות עם גורם מטפל אחר. לגבי מה נכון יותר לעשות - סבתא , או גן - יש לשקול 2 דברים. איפה את תרגישי יותר ביטחון בטיפול - שם מקומה - כי הביטחון הזה ילווה גם אותה בניתוק ממך. דבר נוסף - חרדת נטישה מתחילה סביב גיל 9 חודשים - ולמעשה היא כבר עברה תקופה אחת של שלב התפתחותי זה. בגיל 18 חודש - יתכן עוד פרץ של חרדת נטישה - ולכן השיקול שלך אם לעשות לה מעבר נוסף לגורם מטפל אחר בגיל 18 חודש - צריך לקחת זאת בחשבון. אם היא כבר תהיה מעבר לגיל 18 חודש בתחילת השנה הבאה - אז השיקול הזה הוא פחות משמעותי. בהצלחה בהחלטות!

מנהל פורום טיפת חלב