תזונת תינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/04/2013 | 11:45 | מאת: לימור

רנה שלום, בני בן 7 חודשים,החלטנו להוסיף לו דייסה בלילה משום שהיינו בטיפת חלב והסתבר שהוא לא עלה מספיק במשקל (בחודש וחצי 350 גר'), בבוקר אני מניקה אותו, אח"כ אצל המטפלת הוא אוכל בין 140-150 מ"ל חלב שאוב (הוא לא רוצה יותר),אח"כ מנת פירות(אגס/תפוח/מלון/אבוקדו/תמר/כפית שקדייה...מעורבב עם חלב שאוב-בערך 30 מ"ל),בצהריים מנת ירקות (חצי שוק עוף בערך למנה,קישוא, גזר,בטטה,תפוח אדמה,קינואה) ואם יש צורך תוספת של 80-90 מ"ל חלב שאוב, בערב אני שוב מניקה אותו ובלילה לפני השינה אני נותנת לו בקבוק של 180 מ"ל סימילק (לרוב הוא אוכל 120-150 מ"ל-הוא לא רוצה יותר), בטיפת חלב המליצה לי להוסיף קטניות,אורז/קינואה למרק וכך עשיתי, היא המליצה לי גם להוסיף דייסה (קניתי לו דייסת דגנים של מטרנה), הבעיה היא שקניתי לו פטמת "צלב" לדייסה (מותאם לבקבוק שהוא אוהב-טומי טיפי)אך הוא לא מצליח לאכול ממנה (אתמול הוא אכל בחצי שעה 60 מ"ל והתחיל להתעצבן שלא יוצא לו,פתחנו את החור של הפטמה אבל אז יצא לו יותר מידי והוא התחיל לבכות אז הכנתי לו סימילק בלי דייסה והוא אכל עוד 60 מ"ל-יש לציין שהדייסה לא הייתה סמיכה אפילו שמנו פחות ממה שרשום בהוראות להאכלה מבקבוק) האם יש דרך ללמד אותו לשתות מהפטמה הזו, מה אני יכולה לעשות כדי שיוכל לשתות את הדייסה מהבקבוק? דבר נוסף האם לאור מה שרשמתי לך על תזונתו זה תקין או שמומלץ להוסיף דברים נוספים?(יש לציין שיש לו בערך 3 יציאות ביום) אשמח לתשובה תודה, לימור

לימור שלום, לפי סיכום התפריט שלך - האוכל הוא מגוון וזה תקין לגילו. אני ממליצה במרק - לשים יותר עוף(זה מוסיף שומן, חלבון וברזל), תפוח אדמה, עדשים, אפונה, גריסים - על חשבון הירקות כגון גזר קישוא - שאינם בעלי ערך קלורי גבוה. נראה כי הוא מעדיף את הבקבוק עם סימילק או חלב שאוב - ללא תוספת דייסה על כן אני ממליצה להשאיר את הבקבוק כמו שהוא ללא תוספת דייסה ולתת לו מנה של דייסה בכפית פעם ביום - אפשר לנסות להציע לו את הדייסה בכפית אחרי קימה משנת הצהריים. אפשר להמתיק את המנה בעזרת מעט סילאן או שקדיה. גם אם הוא יאכל רק 5 כפיות - זו עדיין תוספת קלורית נאה (ולמעשה יותר קלוריות ממה שהוא קיבל כאשר קיבל את זה בבקבוק בהכנה דלילה. ) מאד חשוב גם להקפיד על מתן הברזל - 15 מג' ליום . שיהיה לכם בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב