הוספת דייסה לפני השינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/02/2013 | 12:12 | מאת: שרון

שלום, ביתי בת חמישה וחצי חודשים. שוקלת קצת יותר מ-6 ק"ג. לא הנקתי אותה. אוכלת סימילאק, 140 CC בכל ארוחה בממוצע, כל 3-4 שעות. בצהרים אוכלת כמה כפות מרק+בקבוק. בשבועיים האחרונים מתעוררת לאכול כפעמיים באמצע הלילה. האם אפשר לנסות להוסיף לה כף דייסה בבקבוק לפני השינה? עם איזה דייסה מומלץ להתחיל? תודה

שרון שלום, יתכן וסיבת ההתעוררות בלילה היא שיניים בבקיעה או פרץ התפתחותי(היא לומדת להתהפך ביום ומתאמנת בלילה מתוך שינה וזה מעיר אותה).אם אכן 2 הסיבות הנ"ל הן הסיבה - אז אין צורך בתוספת דייסה בלילה - כי הקימות הן לא של רעב - ואז לא רצוי להרגיל אותה להירדם עם אוכל - כי זה יהפוך להרגל הירדמות שקשה לצאת ממנו. ניתן לנסות להרדים אותה בחזרה עם ליטופים וש'ש'ש'. במידה ואת חשה שהקימות כן נובעות מרעב - אז ניתן להעשיר את הסימילק ב1 כף דייסה על כל 100 CC של פורמולה (כלומר אם היא אוכלת 140 CC למנה - ניתן להוסיף כף ושליש של דייסה. )בכל מקרה רצוי להתחיל בכמות קטנה - כגון כפית של דייסה - על מנת לבחון האם זה טוב לה. בגיל 5 וחצי חודשים ניתן להציע דייסת קורנפלור או אורז, ומגיל 6 חודשים מגוון דייסות הדגנים - שיבולת שועל, סולת , דגנים מעורבים. בכל מקרה, אם את מאכילה אותה בלילה כדאי לנתק את הבקבוק מהפה לפני שהיא נרדמת לגמרי - כדי לא להפוך את הבקבוק להקשר שינה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב