תינוקת בת שבוע

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/02/2013 | 17:04 | מאת: דנה גיל

שלום אשמח לעזרתכם. הקטנה שלי בת שבוע ימים, כל היום ישנה, אני צריכה כמעט תמיד להעיר אותה להנקה וגם אז היא אוכלת כמעט מתוך שינה, גם כאשר מנסים לעורר אותה בעזרת הפשטה או החלפת חיתול מתעוררת וחוזאת מהר שוב לישון - אתמול היינו בטיפת חלב והיא כבר מתחילה להעלות ממשקל המינימום שיצאה מבית חולים. היא קצת צהבהבה אבל אני רואה שזה מתחיל לרדת.. האם תקין או שיש צורך בבדיקת רופא? תודה מראש

דנה שלום, מזל טוב! כיון שהמתוקה מעט ישנונית אכן חשוב להקפיד להעיר אותה להאכלות כל 3 שעות (אך אם היא מעל 3 ק'ג אפשר לתת לה פרק אחד של 5 שעות שינה פעם ביממה). את עושה נכון שאת מפשיטה אותה כדי לעזור להעיר אותה לקראת ההאכלה. גם ההאכלה "skin to skin" כאשר היא צמודה אלייך ללא בגדים והעור שלה צמוד לעור שלך בעת ההנקה (עם שמיכה מעל שלא תתקרר) עוזר לתינוקות הישנוניים לינוק בצורה יותר יעילה. חשוב לעקוב אחרי העליה במשקל - ולפי התיאור נכון להיום היא עולה במשקל. צהבת ילודים יכולה לגרום לישנוניות - אבל זה אמור לחלוף יחד עם הצהבת. לכן, כל עוד היא עולה במשקל ואת רואה שהצהבת חולפת - ובעזרת הנקה SKIN TO SKIN - סביר כי היא תהיה עירנית יותר . במידה וזה לא חולף - כדאי לפנות לבדיקת רופא מטפל. תהני מהנסיכה!

מנהל פורום טיפת חלב