בעיית שינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/02/2013 | 18:33 | מאת: דנה

בתי בת 4.5 חודשים. נרדמת בערב בסביבות שבע- שבע וחצי. מתעוררת בסביבות שלוש לאכול (לא כולל ענייני מוצץ באמצע...) ומתעוררת שוב סמוך לחמש. בשעה זו לא ממש רעבה ולא נרדמת ואולם כשאני חוטאת ומניחה אותה במיטתי, גם אם אני לא שם היינו לא נכנסת למיטה- היא מיד נרדמת אבל מיד!!!  וחורפת לה בהנאה גדולה עד שבע וחצי בבוקר!!! יש פתרון לתופעה הלא מוסברת הזו? ולא,  היא  לא מרגישה אותי ובגלל זה נרדמת כי זה קורה, כאמור, גם כשאני לא במיטה  אני לא רוצה להרגיל אותה לכך מסיבות שונות, חלקן ברורות , ואולם אני פשוט ממוטטת מעייפות!

דנה שלום, ביתך בסה"כ ישנה כ12 שעות בלילה וזה תקין - מצופה בגיל זה לשינה של כ10וחצי -11 שעות בלילה - אך לא רצופות - בד"כ חמש השעות הראשונות הן רצופות והן של שינה עמוקה, והחצי השני של הלילה היא של שינה קלה - ואכן מלווה בקימות - לאוכל, מוצץ ליטוף וכו'. כאשר את מביאה אותה למיטתך -וזה מובן כשממוטטים מעייפות - גם אם את לא נשארת במיטה - היא מריחה את הריח שלך בסדינים - וזה בדיוק יכול להוות הפתרון - את יכולה לישון כמה לילות עם חיתול טטרה ואח"כ לתת לה לישון עם החיתול (כדאי לעשות קשר בחיתול כדי להימנע מסכנת חנק ממנו). אפשרות נוספת- לשים את ציפית הכרית שלך כעטיפה לסדין במיטה של המתוקה. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב