חיסון MMR

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/02/2013 | 16:56 | מאת: שרית

שלום, האם צריך לבדוק אלרגיות או רגישות לניאומיצין, גלטין לפני ביצוע החיסון? תודה, שרית

שרית שלום, אין צורך לבדוק רגישויות לפני מתן החיסונים- גם אם יש חומרי שימור - הם בכמות מזערית שלא אמור לעורר תגובה אלרגית. בחיסון MMR יש ניאומיצין, בחיסון MMRV (הכולל חיסון אבעבועות רוח) אין ניאומיצין. רק במידה ואת יודעת מראש על רגישות - אז יש לידע את האחות ולקבל מראש אישור רופא לחיסון. אפילו ההנחייה של חיסון ילדים הרגישים לביצים במוקד רפואי בוטלה - כיון שנמצא שגם אם ילדים רגישים לביצים הם לא מגיבים ברגישות לחיסון MMR. בהצלחה בחיסונים ויום האם שמח!

מנהל פורום טיפת חלב