דייסה לתינוקות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/02/2013 | 22:23 | מאת: ויקי

שלום! תינוקות שלנו בני 6 חודשים. רציתי לדעת איך להכין להם דייסות כמו סולת, קווקר וכו'. הבנתי שאסור חלב פרה עד גיל שנה. חלב אם אין לי מספיק לדייסה. (יש לי מעט חלב והם מתחילים ארוחה מההנקה). אז על איזה בסיס לבשל להם דייסה? תודה!

ויקי שלום, אפשר להכין דייסה על בסיס תחליף חלב אם - סימילק או מטרנה או נוטרילון או אופטימיל. אם את מכינה דייסה של מטרנה שיבולת שועל או סולת - זה מאד פשוט להכין על בסיס אחת הפורמולות - זה נמס מייד בצלחת. אם את מחליטה לבשל דייסה סולת או קוואקר "כמו פעם" - אפשר לעשות זאת על בסיס מים - אך אז יהיו פחות ויטמינים ומינרלים - כיון שגם בפורמולה וגם בדייסות יש ההעשרה בויטמינים ומינרלים כולל סידן. יום האם שמח!

11/02/2013 | 11:26 | מאת: רונה

הן מכילות ויטמינים וברזל, את יכולה להכין סמיכה בכפית ולהוסיף מחית פרי/ טחינה/ שקדיה.

12/02/2013 | 12:33 | מאת: רונית סולו

אני מתלבטת אם להעביר את הילד לזה ושמעתי על זה במקומות. שמעתי עליו המלצות מעולות ואני ממש לקראת מעבר סופי. מודה לך מאוד.

מנהל פורום טיפת חלב