תינוקת שפתאום לא מוכנה לאכול מוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/01/2013 | 08:21 | מאת: גלי

בתי בת ה 9 חודשים כבר חודשיים אוכל פירות לארוחת בוקר ומרק לארוחת צהריים. ביומיים האחרונים היא פשוט לא מוכנה לאכול מוצקים רק בקבוק. אני לא מצליחה להבין את הינו הקיצוני הזה כי עד עכשיו היא מאוד אהבה את ארוחות המוצקים ועכשיו היא בקושי מוכנה לטעום. האם ניתן לקשר את התופעה הזאת לבקיעת שיניים? עד כה אין לה שיניים ושמתי לב שיש לה מעט נפיחות בחניכיים התחתונות. מעבר לזה היא ילדה טובה ובריאה. האם ללחוץ עליה להמשיך לאכול או להניח לזה ולתת לה בקבוק. תודה מראש

גלי שלום, הימנעות מאכילת מוצקים או כל שינוי בהעדפות מזון - מאד אופייניות לתקופת בקיעת שיניים - ותינוקות רבים מעדיפים את בקבוק התמ"ל על פני המוצקים. על כן אין שום בעיה לאפשר לה תזונה של תמ"ל במקום מוצקים לכמה ימים. אפשר להמשיך להציע לה את המוצק - אך אם היא לא מוכנה - לעבור ישר לבקבוק. אם את רואה שהסירוב למוצקים הוא מוחלט - אז כדאי לעשות הפסקה לגמרי עם המוצקים לכמה ימים - ואז רק להגיש לה את התמ"ל - ואחרי 3-4 ימים לחזור להציע את המוצקים. זו תקופה קצרה שעוברת והיא תחזור לאכול מוצקים בהנאה.

מנהל פורום טיפת חלב