לא ישנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/01/2013 | 08:46 | מאת: שרית

שלום ב- 10 הימים האחרונים אריאל בת 4.5 חודשים מתעוררת בערך כל 2-3 שעות ובסוף עושה גם השכמה ב- 5:00 לפנות בוקר ולא רוצה לחזור לישון- לדוג' הלילה האחרון: הלכה לישון ב- 18:45 אכלה 120 CC,התעוררה ב 22:45 אכלה 100 CC, ב-01:00 התעוררה למוצץ, אך שוב התעוררה ב- 02:15 מוצץ לא עזר ואכלה רק 50CC וסופית התעוררה ב- 04:30 ונרדמה רק ב- 6:30 ל-40 דק'!!! זה הגיע למצב שאני לא יודעת מה היא רוצה?רעבה? ומעייפות מאבדת את סבלנותיי. דבר נןסף עברנו באוכל מסימילאק קומפורט לנוטרילון, אך הבלאגן בשינה התחיל יומיים לפני- יכול להיות שיש קשר? מה אפשר לעשות? הבנתי שיש דייסת לילה-כדאי? אנא עזרתך תשושה:( תודה

30/01/2013 | 10:28 | מאת: שרית

פרטים חשובים נוספים: אריאל אוכלת מנות קטנות מאז שנולדה בערך 70-120CC, אולי בגלל זה היא לא ישנה רצוף בלילה? אבל מצד 2- לא יכולה לדחוף לה אוכל בכח (היא עולה במשקל ושומרת על האחוזון שלה- אחוזון 20%)- אין לה מנות קבועות-יש ימים שאוכלת 100-120, ביומיים האחרונים אוכלת 70-90.. בנוסף גם הלילות כל הזמן משתנים ונהיים קשים יותר-בלילה האחרון נרדמה ב- 19:00 אחרי שאכלה 80, התעוררה ב- 24:00 אכלה עוד 80, בשעות 2 ו-3 התעוררה אבל נרדמה בחזרה אחרי שנתתי לה מוצץ ויד, אבל התעוררה ב- 4:00 ושוב דבר לא עזר, רק בקבוק ב- 4:30 ואז אכלה 50 ונרדמה,איך שהנחתי אותה במיטה התחילה לבכות ושום דבר לא עזר- נרדמה חזרה רק ב- 6:15 וישנה עד 09:00- מה עושים??? אנא עזרתף מיואשת ועייפה :)

שרית שלום, אופס...פיספסתי את השאלה...והגעתי אליה רק עכשיו. כיון שלא ברור האם השינוי בשינה שלה יכול להיות קשור לשינוי באוכל - למרות שהבלאגן בשינה התחילה לפני המעבר לנוטרילון - כדאי לחזור לסימילק קומפורט לעוד שבוע שבועיים - רק לודא שהקשיים בלילה לא נובעים מבעיית ספיגת האוכל ועיכולו. בנוסף - כיון שאריאל אוכלת כמויות קטנות יחסית - וזה משאיר אותך בהתלבטות באמצע הלילה - האם ההתעוררות נובעת הרעב - ניתן להעשיר לה את התמ"ל במעט דייסה - במנה האחרונה לפני השינה - ואף במנה נוספת בקימה של 22:45. בגיל של אריאל ניתן להוסיף דייסת קורנפלור או דייסת אורז לתמ"ל (המינון המתאים של תוספת דייסה לתמ"ל הינו 1 כף של דייסה על כל 100 מ"ל של תמ"ל). אפשר גם לנסות מטרנה לילה טוב - זו תמ"ל של מטרנה שכבר יש בו דייסה - הוא עם אותם כמות קלוריות כמו מטרנה רגילה - אבל בשינוי חלק מהפחמימות הוסיפו קורנפלור - שכפחמימה מורכבת יותר מאפשרת שובע על פני זמן ארוך יותר. (במטרנה לילה טוב אין צורך להוסיף אותו לתמ"ל - יש בו כבר תמ"ל של מטרנה). עוד דבר חשוב שרצוי לעשות זה להשכיב את אריאל בחלונות השינה שלה - זהו הזמן הטוב ביותר להשכיב תינוק - כדי להקל עליו את ההירדמות ולאפשר לו שינה יעילה וטובה יותר. על פי התיאור שלך יתכן ואתם מפספסים את חלונות השינה של אריאל - וזה קורה כיון שהיא גדלה קצת וחלונות השינה משתנים בהתאם. כאשר משכיבים תינוק לישון כשהוא עייף מדי הוא מתקשה להירדם, ישן פחות טוב ומתעורר מוקדם יותר(הפוך ממה שחושבים שאמור לקרות). חלון השינה זה הזמן המתאים ביותר להשכיב תינוק לישון. כדי למצוא את חלון השינה של אריאל רצוי להסתכל עליה סביב חלונות השינה הממוצעים לגיל - ולחפש את הסימנים הראשונים של עייפות - זה לאו דוקא פיהוק(זה לעיתים סימן מאוחר של עייפות). סימנים מקדימים לעייפות יכולים להיות הפחתה בתנועות הרגליים, בהייה באויר, גירוד האוזן/אף/פה/לחי וכד'. חלונות השינה הממוצעים לגילה הם : כשעה עד שעה וחצי זמן מהתעוררות משנת לילה ועד שנת בוקר, כ1.5-2.5 שעות זמן מהתעוררות משנה בוקר עד פרק השינה הבא, כ1.5-2.5 זמן מהתעוררות משנת צהריים עד שנת אחה"צ, וכ1-1.5 שעות זמן מפרק שינה אחרון עד שנת לילה.אם בימים הקרובים תסתכלי על תינוקך סביב השעות הנ"ל, תוכלי לבחון מה הם הסימנים המקדימים של עייפות - ואז רצוי להשכיבה לישון. לילה טוב ושבת שלום!

02/02/2013 | 10:38 | מאת: שרית

המון תודה על התשובה המפורטת-ננסה ליישם נקווה שנצליח :)))

מנהל פורום טיפת חלב