יציאות מרובות + ריח רע מהפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2013 | 20:17 | מאת: דניאל

הילד שלי בן 4 חודשים, עוד 3 ימים. הוא אוכל אימפמיל AR עקב בעיית ריפלוקס. בנוסף הילד סובל מ"היצרות השוער" ומיועד לעבור ניתוח ביום ראשון הקרוב. "היצרות השוער" אינה קיצונית ויש מעבר של אוכל לכן איתרו את הבעיה בגיל מאוחר יחסית. בדרך כלל לילד יש יציאה אחת ביום. בשלוש הימים האחרונים מספר היציאות שלו גדל ל-3 פעמים ביום. היציאות הם רגילות, למעט מקרה חד פעמים של טיפה דם בצואה לפני שבוע. בנוסף ליציאות שהתרבו יש לילד ריח רע מאוד!!!! מהפה בכל פעם שהוא פולט או עושה "גרפס". הריח התחיל במקביל להתרבות של מספר היציאות, לפני 3 ימים. האם יכול להיות קשר בין 2 התופעות? האם יש סיבה לדאוג מריבוי היציאות והריח הרע מהפה? נשמח לקבל תשובה במהרה. תודה, דניאל

דניאל שלום, אני מניחה שהתשובה שלי כבר מאוחרת מדי - וסליחה על כך. בכל מקרה, במקרים של יציאות עם דם, וריח רע מהפה - כדאי לעשות תרבית צואה. זו יכולה להיות וירוס/חיידק במערכת העיכול, וזהיכול להיות גם אי סבילות לאחד מהמרכיבים של אנפנמיל AR. בכל מקרה, כדאי ליידע את הרופאים מחר לפני הניתוח . בהצלחה בניתוח!

מנהל פורום טיפת חלב