בכי וכאבי בטן בעת אכילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/01/2013 | 13:54 | מאת: טלי

לפני שישה שבועות ילדתי אצלכם תאומים בשבוע 36. הבן נולד במשקל 2340 וכיום לאחר 6 שבועות הוא שוקל מעל 4100. אני מאכילה אותו מטרנה אקסטרה קייר 120 מ"ל ודקות ספורות לאחר שהוא מתחיל לאכול הוא מתפתל מכאבי בטן, בוכה ומתכווץ תוך כדי אכילה מה שהופך את האכילה לקשה מאוד- אני עושה לו הפסקות אך עדיין ההאכלה שלו הופכת לקשה בשבילי ובשבילו. האם יש צורך להחליף את המטרנה אקסטרה קייר? האם התגובה שלו תקינה?

טלי שלום, יתכן ומערכת העיכול של המתוק עדיין לא בשל לגמרי לפרק את החלבון שיש במטרנה אקסטרה קייר - חוסר שקט וכאבי סטן סביב האוכל יכול בהחלט להעיד על אי סבילות לחלק ממרכיבי התמ"ל - כאשר האופייני ביותר בגיל זה הוא אי סבילות לחלבון ולסוכר החלב. לכן, כן כדאי לנסות פורמולה מפורקת יותר כדי להקל עליו את העיכול - האופציות הקיימות בשוק הם סימילק קומפורט - פורמולה עם חלבון חלב מפורק חלקית , ועם ריכוז נמוך יותר של לקטוז. אפשרות נוספת היא נוטרילון קומפורט - פורמולה עם חלבון חלב מפורק חלקית אך ללא שינוי בכמות הלקטוז. אם נסיון עם אחת הפורמולות הנ"ל איננו מקל עליו - כדאי לפנות לרופא המטפל לבירור. שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב