אוכל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/01/2013 | 14:57 | מאת: אמילי

בתי בת 4.5 חודשים. מיום לידתה ועד גיל 3 חודשים אכלה מצויין והרבה. - 120-180 ללא בעיות. בחודש האחרון לא אוכלת (5 שעות לעיתים) וגם אז אןכלת כ60 בלבד. מה לעשות?? אציין כי לפני 3 שבועות עברה ניתוח בקע, ללא כל סיבוכים א י מודאגת שתרד במשקל ותרגיל עצמה לכמויות כה קטנות

16/01/2013 | 15:18 | מאת: אמילי

אוכלת מפטמה מס 2.

אמילי, אופס , סליחה...לא מצופה במצב של בריאות ,ירידה בתיאבון. סיבות לירידה בתיאבון יכולות להיות בקיעת שיניים (וגיל 4.5 חודשים זה קצת מוקדם אבל עדיין יכול לקרות), חוסר ברזל (מגיל 4 חודשים אני מניחה כי התחלת לתת תוספת של טיפות ברזל על כן פחות מתאים כי כעת היא סובלת מחוסר ברזל), מצב מחלה כלשהו (כל מצב מחלה - מנזלת ועד דלקת בשתן יכול לגרום לירידה בתיאבון. ניתוח הבקע היה יכול להשפיע על התיאבון שלה רק ביומיים אחרי הניתוח - לפעמים לוקח מעט יותר זמן מהמצופה להתאושש מחומרי ההרדמה - ולכן זה פחות מתאים שהירידה בתיאבון קשור לניתוח). גם גודל הפיטמה - מס' 2 - לא צריך להוות גורם לירידה בכמויות האוכל בגיל זה. לכן, אם אין שיפור עד תחילת שבוע הבא - אני ממליצה לפנות לבירור אצל הרופא המטפל. שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב