תינוקת קטנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/01/2013 | 13:14 | מאת: דבורה

שלום רנה הייתי שמחה לשמוע את דעתך הבת שלי בת 7 חודשים היא נולדה יחסית קטנה 2,750 גרם, היקף ראש 33 ס"מ וגובה אני לא זוכרת בדיוק כמה אבל נמוך. בהתחלה היא גדלה בקצב מאד איתי (היא רק ינקה) עד שבגיל כמעט 5 חודשים. היא לא הסכימה לאכול כלום, שלשלה וכו' התברר שיש לה בעיה בחילוף חומרים (לא ברור אם זה היה כל הזמן או מוירוס רוטה או משהו בסגנון) עברנו לנוטרמיגן עבר מאז חודשיים, במשקל היא עלתה (לפני שעברנו לנוטרמיגן היא שקלה 4.600 גרם) כיום היא שוקלת 5,900 העניין הוא בגובה (61.8) והיקף ראש (40.5) ששתיהם באחוזון מאד מאד נמוך (בערך 1-2) הרופא ילדים ראה אותה הרבה פעמים ולא אמר כלום, באופן כללי היא מאד מפותחת (היא כבר עומדת, קצת יושבת וקצת הולכת מסביב למיטה) יש צורך לבדוק משהו? זה יכול להעיד על איזה בעיה? אני ובעלי לא נמוכים בכלל יכול להיות שהיקף הראש של בעלי קצת קטן תודה רבה מראש

18/01/2013 | 15:49 | מאת: רנה גנץ

דבורה שלום, סליחה שטרם עניתי. כיון שאני רוצה להעלות את המדדים של ביתך בעקומות הגדילה כדי לבחון את תקינותם - אוכל לענות בפירוט לגבי המדדים רק ביום ראשון. ככלל, עליה עקבית באותו אחוזון - גם אם הוא אחוזון נמוך - בדרך כלל אינו מעיד על בעיה. בכל מקרה של סטיה מאחוזון הנורמה לבני הגיל (כלומר כל אחוזון קטן מ10 או גדול מ90 )מצריך התייחסות גם להשפעות הגנטיות - אם ההורים רזים נצפה כי גם התינוק יכול להיות באחוזון משקל נמוך, כנ"ל לגבי הגובה והיקף הראש. לגבי היקף ראש - גם אם היקף ראש קטן - יש לודא שהראש ממשיך לגדול, ושהמרפס פתוח(כך אנו מוודאים שלמח יש מקום לגדול בשנת החיים הראשונה - שנה שמתרחשת עיקר הגדילה של המח). שינויים במדדי הגדילה בדרך כלל יותר מטרידים אותנו - ודורשים התייחסות ומציאת הגורם לשינוי באחוזונים. שבת שלום.

20/01/2013 | 12:28 | מאת: דבורה

וקבלתי גם הבוקר את התשובה מיום שישי אשמח לתשובה. ניסיתי לבדוק אחוזנים באינטרנט יש הבדלים גדולים בין סוגי האחוזונים כך שיש כאלה שזה בתוך האחוזון ויש כאלה שממש לא אני לא יודעת למה להייחס

דבורה שלום, על פי הנתונים ששלחת, אכן היא נולדה סביב אחוזוני גדילה נמוכים אך תקינים לגילה (אחוזון 10 במשקל ואחוזון 14 בהיקף ראש). אין ספק שהיתה עצירה בגדילה כיון שכעת היא מתחת לאחוזון 3 בכל מדדי הגדילה - ואכן יתכן והקושי בפירוק החלבון בחלב - הינו גורם לעצירה בגדילה. כיון שהיא על נוטרמיגן רק חודשיים - ואת כן רואה עליה במשקל - חשוב להמשיך לעקוב ולבדוק שהעליה ממשיכה - גם אם היא עדיין מדשדשת באחוזונים נמוכים . לגבי היקף הראש - כפי שציינתי בתגובה הקודמת - חשוב לבדוק שהיקף ראש גדל, ושהמרפס פתוח. בכל מקרה אני מציעה להמשיך במעקב אצל הרופא המטפל (ולשאול אותו בכל ביקור כיצד להתייחס למדדי הגדילה - לעיתים כשבאים לרופא עם מצב רפואי כלשהי - אפילו סתם נזלת וחוסר שקט - הטיפול הוא לנזלת ולחוסר שקט - ושוכחים קצת להתייחס לתינוקת...במקרה זה אולי הרופא ירצה לשלוח לבידוקת דם - כגון ספירת דם, בדיקת דם לצליאק, תיפקודי בלוטת התריס וכו').בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב