דייסה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/01/2013 | 14:38 | מאת: ליבי

מתי אמורה להתחיל לתת דייסה לבתי התינוקת? האם חובה? האם מומלץ? אם כן כמה פעמים ביום ומתי? אם התינוקת מעלה יפה במשקל יש צורך במתן דייסה?

ליבי שלום, סליחה על העיכוב במענה.באופן כללי, תינוקות שעולים במדדי הגדילה בצורה סבירה, אינם זקוקים לתוספת דייסה.בד"כ השימוש של דייסות הם לתינוקות מאד פולטים - ותוספת דייסה לתמ"ל מסמיכה את החלב ובכך ממעיטה את הפליטות.(במקרה זה אפשר להתחיל בדייסה כבר מהחודש הראשון ובכל מנה של חלב- והדייסה המועדפת היא קורנפלור או אורז).סיבה נוספת - כתוספת קלורית לתינוקות שזקוקים לעוד קלוריות עקב אי שמירה על אחוזוני הגדילה -(במקרה זה אפשר להתחיל מאותו גיל בה נצפית הירידה באחוזונים - אם מתחת לגיל 4 חודשים הדייסה המומלצת היא קורנפלור או אורז, אם מעל 6 חודשים אפשר גם דייסות דגנים/שיבולת שועל/ סולת.במקרה של ירידה במשקל ההמלצה היא למתן תמ"ל עם דייסה עד פעמיים ביום.). אפשרות נוספת של מתן דייסה היא לתינוקות עם התעוררויות מרובות בלילה מעל גיל 4 חודשים - אפשר לנסות להוסיף דייסה במנת התמ"ל לפני השינה(מתחת גיל 6 חודשים קורנפלור או אורז ,מעל גיל 6 חודשים - דגנים/שיבולת שועל/ סולת/וניל.)זה לא תמיד עוזר - אבל שווה לנסות. אפשרות נוספת למתן דייסה זה בין גיל 6 חודשים ל9 חודשים - כארוחת ביניים במהלך היום - העדיפות היא לדייסות דגנים, ובניגוד למתן דייסה בבקבוק בכל הסיבות הקודמות , במקרה זה של ארוחת ביניים מעל גיל 6 חודשים - עדיף לתת את הדייסה בצורה סמיכה עם קערה וכפית. לאור כל האמור לעיל,אם התינוקת עולה יפה במשקל,ישנה באופן סביר, ופשוט מתוקה - אין צורך לתת דייסה.

מנהל פורום טיפת חלב