חוסר תיאבון והתעורריות בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/01/2013 | 08:22 | מאת: גלי

בשבוע האחרון בתי בת ה 8 חודשים מתעוררת בלילה (כל פעם בשעה אחרת) עירנית במיטה משחקת ומפטפטת במשך שעה שלמה ואז נרדמת עצמאית (אנחנו לא מוצאים אותה מהמיטה) ברצוני לציין שמגיל חודש היא ישנה לילה בלי התעורריות ארוכות. בנוסף אין לה תיאבון היא בקושי מוכנה לאכול מוצקים ואת הסימילאק היא בקושי שותה 100 בארוחה (בעבר שתתה 210) מעולם לא הייתה לה בעיית אוכל (אחוזון 70) ולכן החיתולים שלה דיי יבשים (נותנת מעבר גם מים שלא תתייבש) ממה זה יכול לנבוע החוסר תיאבון וההתעורריות בלילה? הייתי אצל הרופאה (היא מעט מנוזלת) ואמרה שהכל תקין. (זאת לא הפעם הראשונה שהיא חולה וזה מעולם לא גרם לתופעות הנ"ל). מעבר לזה היא ילדה טובה, חייכנית ושמחה.

גלי שלום, קודם, יתכן והתעוררויות הליליות והירידה בתיאבון אינם קשורים אחד לשני. בגיל 8 חודשים, יתכנו התעוררויות ליליות בגלל ההתפתחות המוטורית שכעת היא עוברת - מתחילה לזחול(גם אם זה רק על גחון)/להתיישב/נסיונות עמידה וכו' )- ותינוקות נוטים "להתאמן" תוך כדי שינה במה שהם למדו במהלך היום - ואז הם מתעוררים מה"אימונים" הללו. עצם העובדה שהיא משחקת עם עצמה כשהיא מתעוררת בלילה , מובילה אותי למסקנה הזאת שההתעוררויות קשורות דוקא להתפתחות. וזה נכון מאד מצידכם, לאפשר לה לשחק, לא להתערב, עד שהיא נרדמת חזרה באופן עצמאי. זה בדיוק מה שצריך לעשות על מנת להקנות לה הרגלי הירדמות נכונים! לגבי הירידה בתיאבון - זה אופייני לגיל זה - בעת בקיעת שיניים - תינוקות בעת בקיעת שיניים - גם אם הם היו אכלנים מצויינים - נוטים לרדת בכמויות ואפילו בהעדפותיהם - אבל אחרי בקיעת השיניים הראשונות - התיאבון חוזר. יש הרבה תינוקות בגיל זה שמעדיפים את התמ"ל ועושים מאין שביתת רעב לגבי אוכל אחר. ואכן הדאגה היחידה שלנו היא שישתו מספיק כדי שלא יתייבשו - את הקלוריות החסרות הם ישלימו אח"כ. כדי לודא שהיא לא אנמית (ואנמיה מחוסר ברזל גם יכולה להוות סיבה לירידה בתיאבון) - כדאי לבקש הפנייה לספירת דם מהרופא המטפל סמוך לגיל 9 חודשים - דבר שאנו ממליצים לכל תינוק בין גיל 9-12 . שיהיה לכם שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב