דיכאון בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

23/09/2011 | 18:17 | מאת: מלכה

שלום, קוראים לי מלכה ואני בת 17 .. אני לא בטוחה, אבל אני חושבת שאני סובלת מדיכאון. בזמן האחרון (ולפני גם) אני חווה הרבה מצבי רוח משתנים, אני יכולה פתאום באמצע היום להיכנס למחשבות שממש מעציבות אותי ולהתחיל לבכות סתם ככה. אחרי שאני נרגעת הכל חוזר לשגרה ואז שוב, לאחר זמן קצר, זה קורה שוב. יש לי הערכה עצמית נורא נמוכה, בזמן האחרון הרבה אנשים אומרים לי שאני נורא לחוצה לגילי, שאני נורא ביישנית, שאני לא מדברת, כשהם מגלים שאני תמיד ככה הם קצת בשוק. אני לא מתנהגת כמו שבני נוער בגילי אמורים להתנהג. אני מרגישה נורא לא שייכת בקבוצה, כן יש לי חברים וחברות.. אבל אני מרגישה שונה מהם ולא קשורה כאילו אני בכוכב משלי. אולי זאת סתם תקופה והיא תעבור.. אבל שמתי לב שכשכולם שמחים סביבי אני נכנסת לעצב עמוק, אבל כשכולם מבואסים לידי אני מרגישה טוב עם עצמי. כאילו שאני צריכה שכולם יהיו עצובים כדי שיהיה לי טוב ! אני לא חושבת שזה תקין כל כך .. כמובן שגם קראתי באינטרנט, גיליתי שישנם המון סוגים שונים של דיכאון, שדיכאון יכול להופיע בכל גיל. עשיתי אפילו שאלון לזהות אם אני צריכה עזרה חיצונית ויצא לי שאני צריכה. אני לא חושבת שאפסיד אם אנסה להתייעץ עם בעל מקצוע.. אך איני יודעת היכן ולמי לפנות ? אני חברה בקופת חולים מכבי, אבל לא ידוע לי על פסיכולוגים במרפאה. כמו כן, האם השירות כרוך בתשלום או שלא? וכמה בערך זה יעלה לי ? תודה רבה !

שלום למכבי רשת של פסכולוגים ופסכאטרים השמות בספר מכבי ובאינטרנט ,הגישה ישירה ללא צורך בהפניה יש השתתפות עצמית לטיפול פסכולוגי

מנהל פורום בריאות הנפש