שאלה בתחום שבין נוירולוגיה לפסיכיאטריה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

08/12/2014 | 11:37 | מאת: יוסף

שלום דוקטור. יתכן שורטיגו בשכיבה שבד"כ קשור לאוזן ותזוזת קריסטלים הינו סוג של תופעה שמרורה בלחץ נפשי מתח ולחץ עצבי על האוזן ושיווי משקל. האם יש אבחנה ברורה בכלל עניין או שרק עד דרך השלילה. זו אפיזודה שניה בהפרש של שנה. ובמקביל לאגרסיק לקחתי וואבן במינון נמוך וזה השפיע מיידית. השאלה שלי נועדה כדי לא לבזבז זמן באבחון א.א.ג אם אכן יתכן קשר ישיר למתח נפשי. לפני שנה בפעם הראשונה נעשה סי טי מוח ללא ממצא. ללא חומר ניגוד. שאלתי השני אם לא יתכן מזהו פיסיולוגי שגורם לכך שיד לשלול והאם זה תקף עדיין הסיטי מלפני שנה . תודה רבה

שלום רב לא תמיד ניתן להגיע תמיד לאבחנה ברורה , בדרך כלל וורטיגו הנה קשורה לאוזן פנימית ולמוח קטן בעיה נורולוגית

09/12/2014 | 08:50 | מאת: יוסף

האם הכוונה בבעיה נוירולוגית במוח הקטן לבעיה נפרדת מהאוזן? כלומר סכנה לדימום או גידול במוח הקטן? כדאי לעשות סיטי חוזר ? או שזה מספיק שזה מהלך השנה האחרונה הסיטי מוח.? צריך ללכת לנוירולוג דחוף?

מנהל פורום בריאות הנפש