בחינת אפקטיביות של תרופה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

07/05/2020 | 15:40 | מאת: יאיר

ד"ר ירחמיאל שלום וברכה,אני סובל מהפרעת חרדה מתמשכת ומטופל בויפאקס XR במינון גבוה כבר 3 חודשים ושבוע. למרות שאין שיפור מובהק או יציבות במצב,הפסיכיאטר המטפל הורה לי להמשיך תחת אותו מינון ללא שינוי משך עוד חודש וחצי ואז לחזור לביקורת. יש לך מושג מדוע? האם 3 חודשים הוא לא פרק זמן מספק לבחינת אפקטיביות של התרופה ולפעמים מגיעה תגובה רק לאחר כ- 4 חודשים? מדובר בחרדה בעוצמה חזקה מאוד.

בדרך כלל מינון גבוה של ויאפקס הינו 225 מג אמור לעבוד אחרי חודשיים , אם אין שיפור רצוי להוסיף עוד כדור ממשפחה אחרת "אאוגמנטציה " זה ניקרא.

מנהל פורום בריאות הנפש