התלבטות לא פשוטה, ציפרלקס וטנטון באוזניים

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

24/09/2019 | 21:55 | מאת: מתלבט

אנסה לתאר את כל הפרטים שנוגעים לדילמה שבה אני עומד כרגע בדיוק רב - אני בן 26, בערך ממרץ השנה התחלתי לחוות מתחים וחרדות בלתי נשלטים. אציין שהתחלתי לסבול מרמה מסוימת של טנטון באוזניים עוד מגיל 10 אני זוכר שזה היה לי נוראי ביותר כילד ושזה היה מפריע לי רק בלילות לפני השינה ובמהלך היום לא. במהלך השנים הטנטון הפסיק להפריע לי עד לרמה ששכחתי ממנו לגמרי. היו פה ושם ימים במהלך חיי שפתאום נזכרתי בזה ושמעתי את זה בלילה אבל לא היה אכפת לי ולא עשיתי מזה עניין ועבר (או נשכח שוב). לפני כחודשיים לקחתי חצי כדור ציפרלקס במשך יומיים רצוף (עקב לחץ) והחלטתי להפסיק. כמספר ימים לאחר מכן קראתי בפורום הודעה של מישהו שלקח ציפרלקס והתחיל לו טנטון באוזניים. באותו לילה שקראתי את זה נזכרתי בטנטון והוא הציק לי מאוד באותו לילה וביום לאחר מכן הטנטון הפריע לי גם במהלך היום (ולא רק בלילה כמו שהיה בילדותי) התחלתי לחשוש שאולי 2 חצאי הכדור של הציפרלקס החריפו לי את הטנטון אבל אחרי כמה ימים התרגלתי ועוד פעם שכחתי מהטנטון. בגלל לחצים וחרדות נכנעתי בסוף לטיפול התרופתי והחלטתי לקחת את הציפרלקס כמו שצריך, כרגע אני בשבוע הרביעי של הטיפול עם (10 מ"ג) שבוע שעבר התחלתי להרגיש שיפור במצבי, היה לי שבוע מצוין בתפקוד גבוה והייתי שמח בלי חרדות ובתחילת השבוע הרביעי נזכרתי שוב פעם והתחלתי לשים לב לטנטון באוזניים, והדבר גורם לי למתח וחרדה שמע אני מזיק לעצמי בלקיחת הציפרלקס ומחמיר לעצמי את הטנטון (כי זה אכן תופעת לוואי של הציפרלקס ויש מחקרים שמראים קשר בהחרפה של טנטון בלקיחת SSRI). כרגע אני לא יכול לומר בפירוש שהציפרלקס אשם שהחמיר לי את הטנטון באוזניים, או שזה סתם אני אבל זה גורם לי ללחץ ולדכדוך המחשבה שאני לוקח את זה וזה יכול להחריף. אני שומע צליל צורם במהלך כל היום... כעת משיודעים לך כל הפרטים , הייתי שמח לשמוע את דעתך... האם כדאי להפסיק את הציפרלקס? מה אפשר לקחת במקום?

שלום רב זן תופעה לא שכיחה אם בכלל בלקיחת ציפרלקס , אולי כדאי לך לנסות ויאפקס

מנהל פורום בריאות הנפש