סיכויים לקבלת קצבה

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

25/02/2019 | 15:01 | מאת: רמי

אם בחור מסוים שיש לו סכיזופרניה ואבא שלו מקבל את קצבת הנכות שלו בשמו והבחור רוצה לקבל את הקצבה אליו ועוד מעט יש לו וועדה בביטוח הלאומי בשביל לקבוע אם הוא יכול לקבל אליו את הקצבה אז מה הסיכויים שזה יקרה אם יש לו אישור מהפסיכיאטר שאומר שהמצב הנפשי שלו בסדר ושהוא מסוגל להתנהל כלכלית בעצמו ? האם הביטוח הלאומי יכול לבטל/להפחית את הקצבה בסיטואציה הזאת ?

אם פסכאטר כותב שהמטופל יכול לקבל את הנקיצבה יש סיכוי שיתנו לו את קבלת הקצבה , הועדה יכולה להתרשם גם משיפור במצבו של החולה ואז להפחית אחוזים , מציע לך לא לשנות כלום .

מנהל פורום בריאות הנפש