אבחנה והשערות לגבי בעיות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

28/01/2019 | 20:54 | מאת: אנונימי5609

שלום, אני בן 19 משרת בצבא. כבר כמה שנים שאני סובל מבעיות ורציתי לקבל השערות לגבי למה זה קורה וממה זה נובע. אני כמעט כל יום חוזר על פעולה מספר פעמים, קורא מספר לפחות 4-5 פעמים כי אני לא בטוח, מרגיש צורך כפייתי לגעת (למשל בקיר) מספר פעמים או לאמר מילה מסויימת שנתקעה לי בראש מספר פעמים כי אני מרגיש שאני ״חייב״, להרים ולהוריד חפץ כי אני מרגיש שוב ״חייב״ ואם אני לא אעשה את תהיה לי מן הרגשה פנימית רעה שעשיתי משהו לא בסדר, הרגשה כזאת של חרטה. לפעמים אני מחייב את עצמי לגעת בחפץ מספר פעמים שהמספר יהיה דו ספרתי (2 או 4) וכל לילה אני מתעקש לבדוק שנעלתי את הדלת כמה פעמים למרות שאני יודע שזה מיותר ותמיד שהסוגר העליון של הדלת יהיה ישר פלס, אחרי בישול של אוכל אני בודק 3 פעמים שסגרתי את הגז ושוב פעם שאני יודע שזה מיותר אבל אני עדיין עושה זאת. אשמח להשערות ממומחים לגבי הבעיות הללו, מה לעשות ולמי לפנות, תודה רבה לעונים.

מדובר קרוב לודאי מדובר בתופעות של אובססיה טיפול תרופתי מפסכאטר יכול להועיל

מנהל פורום בריאות הנפש