כיצד מתמודדים עם אדם שסובל מאישיות פרנואידית?

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

08/06/2018 | 21:39 | מאת: R

כיצד מתמודדים עם אדם שנראה כי סובל מהפרעת אישיות פרנואידית הגורמת לו לגרום הרבה סבל לסביבתו ועל אף ניתוק הקשר עימו אינו מרפה אך גבוליות מצבו לא מאפשרת לנקוט באמצעים כמו הרחקה וכו? התחושה הנה כי כאשר באים מולו בגישה טובה הוא שואב כל מה שהוא יכול אל תוך בור ללא תחתית תוך שהוא מתערב ומתערבב, חודר ואובססיבי וכאשר הגישה מולו מציבה לו גבולות הוא הופך תוקפני ואגרסיבי. קשה להבין באיזו גישה לנקוט, תחושה של אין מוצא.

קשה מאוד לענות כי כל מקרה שונה , אבל אני מציע לא להתעמת מולו כלל .

מנהל פורום בריאות הנפש