הימנעות משיחות טלפון

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

13/01/2018 | 21:31 | מאת: טל

שלום ד"ר. רציתי לשאול האם ישנה תופעה פסיכולוגית מוכרת של הימנעות משיחות טלפון? אני בשנות הארבעים שלי ומאז היותי ילדה הידיעה שעלי להתקשר למישהו הלחיצה אותי מאוד ועשיתי כל דבר על מנת להימנע מכך. בפגישות פנים אל פנים אני בהחלט חברותית ופתוחה, אבל שיחות טלפון הן ממש עונש בשבילי ואני דוחה אותן ככל הניתן. ברור לי שזו נשמעת בעיה שולית, אך למעשה זה השפיע מאוד על חיי החברה והמשפחה שלי. אנשים מקשרים זאת להתנשאות וגם לא מבינים מדוע אני מבטיחה (בפעם האלף) שמעכשיו אתקשר בתכיפות סבירה, אך לא מקיימת... עם השנים איבדתי את רוב חברי וגם הקשר עם המשפחה המורחבת נפגע עקב כך. יש איזשהו הסבר למוזרות הזו?!? תודה

יתכן שחש לך פוביה , אלו דברים שבטיפולים פסכולוגיים קוגניטיביים ו התנהגותיים אפשר לעזור לך . תודה

מנהל פורום בריאות הנפש