ציפרלקס וחרדות - האם ממכר?

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

20/08/2017 | 17:18 | מאת: בת זוג ובן זוגה

שלום רב, לפני כשנה וחצי, בעקבות התקפי חרדה בשל מצב בריאותי של אמא שלי, לאחר התייעצות עם פסיכיאטרית, התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג. התרופה עזרה לי מאוד ובמשך כ 10 חודשים נטלתי אותה בקביעות והרגשתי טוב מאוד. בחודש דצמבר האחרון החלטתי להתחיל בתהליך של גמילה על מנת להפסיק לקחת את התרופה. לאחר שהתייעצתי עם הפסיכיאטרית, התחלתי בתהליך גמילה ארוך ובחודש מרץ הפסקתי לקחת את התרופה. באותו זמן חלה החמרה מסוימת במצב הבריאותי של אמא שלי, ומהצד השני גם התארסתי. בסביבות חודש מאי חוויתי שוב אפיזודות של חרדה ובסוף חודש יוני בעקבות שיחה עם הפסיכיאטרית חזרתי לקחת ציפרלקס 5 מ"ג ליום (חצי כדור). בן זוגי חושש מאוד מהתמכרות לציפרלקס וכן מהשפעת ציפרלקס על הריון. בנוסף, חוויתי ירידה מסוימת בחשק המיני ולכן ניסיתי להוריד את המינון לחצי כדור פעם ביומיים (כלומר 2.5 מ"ג ליום בממוצע). אני מרגישה חזרה בחרדות שלי. ביני לבין בן זוגי יש אי הסכמה בנוגע לשימוש בתרופה. אני חשה שהתרופה מטיבה עמי, אך בן זוגי מרגיש שהשפעת התרופה היא כמו השפעה של גראס וסיגריות, וכפי שגראס גורם לאדם להרגיש טוב אך ממכר, כך גם ציפרלקס, וחזרת החרדות היא בעקבות נטילה של התרופה. אני מפרסמת שאלה זו על מנת ששנינו נבין עד כמה ציפרלקס היא תרופה ממכרת, עד כמה דומה בהשפעתה למריחואנה וסיגריות, והאם נטילת התרופה יכולה להחמיר תופעה של חרדות. האם לדעתך במצב כזה כדאי להפסיק לחלוטין את הציפרלקס על מנת ללמוד להתמודד עם הקשיים ללא עזרים כימיים? אולי זה יכול להטיב עם החרדה? האם יתכן שאני כבר במצב של התמכרות ולכן מרגישה תסמיני גמילה וקשה לי לחזור לחיים לפני הציפרלקס? תודה, בת זוג ובן זוגה

שלום לך ציפרלקס בדקרך כלל אינו ממכר. במידה ויש הפרעה לתפקוד מיני ניתן להשתמש בתוספת של סורבון 10 מג תמיד ניתן לשלב כגם טיפול פסכולוגי ולצמצם את מינון הטיפול התרופתי הנידרש.

מנהל פורום בריאות הנפש