מי שפיר בגיל 37+

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

24/04/2014 | 13:16 | מאת: דנה

היי, אני בת 37 + ובלידה אהיה 38. הסקירה יצאה תקינה והסיכוי לסתמונת דאון לפי שקיפות גיל ובדיקת סקר טרימסטר ראשון הוא 1:1500. עברתי לפני ההריון מספר הפלות ואני מאד חוששת לאבד את ההריון. השאלה שלי האם מומלץ לי לבצע מי שפיר בגלל הגיל למרות התוצאות התקינות? האם יכול להיות שהעובר חולה במחלה גנטית שבודקים במי שפיר ובסקירה לא רואים כלום? אם אני לא אלך למי שפיר האם זה חוסר אחריות וסיכון? תודה

שלום ההחלטה שלך ואיני יכול ליעץ לך מה לעשות בטח שלא במסגרת זו השקיפות בודקת רק את הסכון לתסמונת דאון שהיא התלויה בגיל הדקור בודק באמינות של 100% את תסמונת דאון ועוד הרבה מומים כרומוזומלים שלא נבדקים בשקיפות את זכאית לדקור עח משרד הבריאות עקב גילך

מנהל פורום רפואת נשים