האם מומלץ לקחת גלולות עם היסטוריה משפחתית של התקפי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

24/08/2016 | 01:27 | מאת: לירון

שלום, אני רוצה להתחיל לקחת גלולות ופניתי לרופא הנשים שלי בקשר לזה. הוא שאל לגבי היסטוריה רפואית של מחלות לב, ולאחר שאמרתי לו שאבי ואמו שניהם סבלו מהתקפי לב ובעיות עם לחץ דם. המליץ בחום רב שהסיכון לא שווה את נטילת הגלולות ושיותר כדאי אמצעי מניעה אחרים. הבנתי שיש בדיקה לקרישת דם אבל האם זה לא יכול לתת אינדקציה האם הגלולות יהוו סכנה עבורי מבחינת העלאת סיכויים למחלות לב? כי יש אפשרות שזה לא תורשתי. אבא שלי וסבתא שלי שניהם סובלים מעודף משקל שזה יכל להיות הפקטור העיקרי למחלות לב אצלם. תודה.

שלום זו לא סיבה מוחלטת לא לקחת גלולות אבל אני סומך על הרופא שלך שמכיר אותך ושמע ממך את הדברים פנים מול פנים והתרשם שלא כדאי

24/08/2016 | 17:36 | מאת: לירון

תודה על המענה, אני מבינה. האם לדעתך אבל בדיקה של קרישת דם יכול לעזור? זה משהו שיכול לתת עוד מידע על רמת הסיכון לבריאות שלי מלקיחת גלולות? רציתי לקחת גלולות גם לנסות להקל על תסמיני טרום וסת.

מנהל פורום רפואת נשים